$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Kι ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Νασράλα, απειλουσε να αντινάξει αποθήκες με νιτρικό αμμώνιο στο Ισραήλ

Μερικοί άνθρωποι σημείωσαν την ειρωνεία της καταστροφής, αναφερόμενοι σε απειλή του Χασάν Νασράλα, επικεφαλής της Χεζμπολάχ, το 2016 για να
Μερικοί άνθρωποι σημείωσαν την ειρωνεία της καταστροφής, αναφερόμενοι σε απειλή του Χασάν Νασράλα, επικεφαλής της Χεζμπολάχ, το 2016 για να ρίξει πυραύλους στην αμμωνία που είναι αποθηκευμένη στο λιμάνι της Χάιφα.

«Τα απλά μαθηματικά του», είπε ο Nasrallah εκείνη την εποχή. «Μερικοί πύραυλοι σε λίγα φυτά αμμωνίου ισούται με τον ίδιο αριθμό θανάτου με μια ατομική βόμβα… μπορείτε να καταστρέψετε τον Λίβανο και τον Νταχίχ. Έχετε την ισχυρότερη αεροπορική δύναμη, έχετε πυραύλους και έχετε άλλα μέσα για να το κάνετε. Αλλά μπορούμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα σε εσάς (Ισραήλ) με μόνο μερικούς πυραύλους που στοχεύουν σε μερικά φυτά αμμωνίου. "

Ο Nasrallah τόνισε ότι η ελπίδα του ήταν να σκοτώσει τους 800.000 ανθρώπους που ζουν στη Χάιφα. Η Χεζμπολάχ, κυριολεκτικά «Κόμμα του Αλλάχ» ή «Κόμμα του Θεού» είναι μια Σιιτική ισλαμιστική τρομοκρατική ομάδα που έχει πάνω από το ένα τρίτο των εδρών στο κοινοβούλιο του Λιβάνου, δίνοντάς τους δικαίωμα αρνησικυρίας.

Η Χεζμπολάχ είναι αφιερωμένη στην υποταγή των Χριστιανών Φαλαγγιστών και είναι αντι-Ισραήλ. Η παραστρατιωτική πτέρυγα της θεωρείται πιο ισχυρή από τον Λιβανικό Στρατό και πολεμήθηκε κατά του Ισραήλ το 2006. Η Χεζμπολάχ εκτιμάται ότι έχει έως και 150.000 ρουκέτες με πρωταρχικό στόχο τους το Ισραήλ. Αν και το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ αμφισβήτησαν ότι το Ισραήλ είχε καμία σχέση με την έκρηξη, η φημολογία ήταν αναπόφευκτη.

Το Ιράν υπέστη ένα κύμα ανεξήγητων εκρήξεων αυτό το μήνα με στόχο στρατιωτικούς και πυρηνικούς χώρους. Το Ισραήλ παραδέχθηκε ότι πραγματοποίησε εκατοντάδες αεροπορικές επιθέσεις βόρεια των συνόρων του σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την ιρανική στρατιωτική κυριαρχία στην περιοχή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ισραήλ έχει την ικανότητα να εκτελεί μια τέτοια αποστολή, είτε με πολεμικό αεροπλάνο είτε με drone, από ναυτική πλατφόρμα, ή ακόμη και με βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύονται από το έδαφος.

Το Ισραήλ θα μπορούσε ακόμη και να πραγματοποιήσει μυστικά σαμποτάζ. Αλλά ο μόνος λόγος για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας ενέργειας είναι επίσης το αντικίνητρο: οι πύραυλοι της Χεζμπολάχ. Εκτός εάν η έκρηξη προκλήθηκε από μια τεράστια αποθήκη όπλων, το Ισραήλ δεν θα ήθελε να προκαλέσει μια επίθεση που αναμφίβολα θα στοχεύει τους πολίτες του, ακόμη και μια επίθεση με την οποία θα μπορούσε να επιτεθεί με επιτυχία.

Η έκρηξη στη Βηρυτό εγείρει το θρησκευτικό ζήτημα εάν θα γιορτάσουν ή όχι τις τραγωδίες που έπληξαν έναν εχθρό. Ο Ραβίνος Shlomo Katz διδάσκει στο Yeshiva Simchat Shlomo που πήρε το όνομά του από τον πνευματικό του μέντορα, Ραβίνο Shlomo Carlebach.

Σημείωσε ότι η έκρηξη στη Βηρυτό πραγματοποιήθηκε ακριβώς με τον τρόπο που ο Νασράλα απείλησε ότι θα έπληττε το Ισραήλ. «Αυτό θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο τα σχέδια του Αμάν εναντίον των Εβραίων ήταν ακριβώς ο τρόπος της πτώσης του», είπε ο Ραβίνος Katz. «Αλλά όταν βλέπουμε κάτι τέτοιο να συμβαίνει, συνειδητοποιούμε ότι δεν θα ξέρουμε ποτέ τι αισθάνεται ο μέσος άνθρωπος στον Λίβανο. Διοικούνται από τρομοκράτες που δεν μπορούν να ψηφιστούν ή να ανατραπούν. Πρέπει λοιπόν να θρηνήσουμε το θάνατο κάθε αθώου ατόμου. Πάντα."


«Αλλά θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που αυτό δεν συνέβη όπως είχε προγραμματιστεί από τον Nasrallah. Αλλά ταυτόχρονα, πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία να προσευχηθούμε για κατανόηση και την αποκάλυψη του Θεού σε αυτόν τον κόσμο. Δεν είμαι ποτέ σίγουρος τι σημαίνει, «μέτρο για μέτρο». Θέλουμε πραγματικά να φέρουμε στον κόσμο αυτό που ήθελε ο Χάμαν, τι σκόπευε ο Νασράλα;

Ο Ραβίνος Katz σημείωσε ότι η έκρηξη έλαβε χώρα την παραμονή της 15ης Av, μια ημέρα που είναι το εβραϊκό πανηγύρι που ονομάζεται «γιορτή αγάπης». Ακολουθεί την Tisha B'Av, την 9η ημέρα της Av, η οποία είναι μια ζοφερή ημέρα που τιμά την καταστροφή των Εβραϊκών Ναών.

«Ο ναός καταστράφηκε λόγω αιτιώδους μίσους, οπότε το Tikkun (σταθεροποίηση) είναι η γιορτή της αγάπης που ακολουθεί», είπε ο Ραβίνος Katz. «Πρέπει πάντα να κινούμαστε για να αντικαταστήσουμε τον θυμό και το μίσος των εχθρών μας με μια αγάπη για την εξυπηρέτηση του Θεού». «Εάν η ενέργεια είναι ότι είμαστε χαρούμενοι που οι εχθροί μας πέφτουν όταν έχουμε ακόμα τόσο αδικαιολόγητο μίσος μεταξύ μας, τότε αυτό δεν είναι πραγματικά Tikkun».

breakingisraelnews.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BREAKING ISRAEL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,494,ΑΠΟΨΕΙΣ,1502,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,564,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,214,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,530,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,48,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4844,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1606,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,315,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,101,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2418,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,625,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,660,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1788,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2313,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4023,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1148,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1159,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,632,ΥΓΕΙΑ,2376,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Kι ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Νασράλα, απειλουσε να αντινάξει αποθήκες με νιτρικό αμμώνιο στο Ισραήλ
Kι ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Νασράλα, απειλουσε να αντινάξει αποθήκες με νιτρικό αμμώνιο στο Ισραήλ
Μερικοί άνθρωποι σημείωσαν την ειρωνεία της καταστροφής, αναφερόμενοι σε απειλή του Χασάν Νασράλα, επικεφαλής της Χεζμπολάχ, το 2016 για να
https://1.bp.blogspot.com/-6kkOeO2ibGw/Xyxz2jCoiVI/AAAAAAACBWg/5yUdFKT3QhoDs1XfeNhuAQgto9rYay3IgCLcBGAsYHQ/s640/ki-o-arxhgos-ths-Xezmpolax-Nasrala-apeilouse-na-antinaksei-apothhkes.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-6kkOeO2ibGw/Xyxz2jCoiVI/AAAAAAACBWg/5yUdFKT3QhoDs1XfeNhuAQgto9rYay3IgCLcBGAsYHQ/s72-c/ki-o-arxhgos-ths-Xezmpolax-Nasrala-apeilouse-na-antinaksei-apothhkes.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/08/k.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/08/k.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων