$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

Το μυστικό σχέδιο SUGA – Έτσι θέλει τον πόλεμο η Τουρκία, τι απαντά η Ελλάδα

Η ιστοσελίδα Nordic Monitor αποκαλύπτει ακόμα ένα τουρκικό σχέδιο. Συγκεκριμένα, ο αυτοεξόριστος στην Σουηδία δημοσιογράφος Αμπντουλ


Η ιστοσελίδα Nordic Monitor αποκαλύπτει ακόμα ένα τουρκικό σχέδιο.

Συγκεκριμένα, ο αυτοεξόριστος στην Σουηδία δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, αναφέρει πως η Άγκυρα επανεξετάζει το μυστικό ναυτικό σχέδιο Suga.

Στόχος: Να προκαλέσει την Ελλάδα σε σύγκρουση και φυσικά να κατηγορηθεί η Αθήνα!!!

Είναι σχέδιο προβοκάτσιας από το 2003, το οποίο πρέπει να προσέξουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας. Δεν εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα, κάτι που δείχνει να αλλάζει.

Με τίτλο: «Η Τουρκία επανεξετάζει το μυστικό ναυτικό σχέδιο Suga για να προκαλέσει την Ελλάδα», το Nordic Monitor αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων:

- Τα φιλοπόλεμα σχόλια που γίνονται σε κυβερνητικά ελεγχόμενες τηλεοράσεις και κυβερνητικά επιτελεία μιμούνται τον οδηγό που είχε καταρτισθεί για το σχέδιο Suga.
- Ο απόστρατος αξιωματικός του ναυτικού Ραμαζάν Τζεμ Γκιουρντενίζ, ο οποίος καταδικάστηκε για τη σύνταξη του Suga και οι φασίστες συνεργάτες του, είναι αυτοί που αυτές τις μέρες χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ SUGA

Σκοπός του σχεδίου, με λίγα λόγια, είναι η εσκεμμένη δημιουργία προβλήματος μέσω στρατιωτικών ασκήσεων που θα γίνονταν στο Αιγαίο (σ.σ. ή NAVTEX ερευνών άνωθεν της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας). Η κλιμάκωση των εντάσεων θα φέρουν την Τουρκία στο χείλος του πολέμου με την Ελλάδα, αλλά όχι σε ανοιχτή σύγκρουση. Γι’ αυτό και ο Α/ΓΕΕΘΑ απείλησε την Τουρκία πως σε περίπτωση επεισοδίου η κρίση θα εξαπλωθεί. Οι Τούρκοι φοβούνται την ανοιχτή σύγκρουση, αλλά αυτή δεν αποκλείεται να έρθει, εκ των πραγμάτων.

Το προτεινόμενο επιχειρησιακό σχέδιο είχε τρεις υποενότητες:

- Το προπαρασκευαστικό στάδιο
- Το στάδιο διαμόρφωσης του επιχειρησιακού περιβάλλοντος
- Το τελικό στάδιο δράσης.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ: Η δημιουργία μικρών κρίσεων, έτσι ώστε να κλιμακωθεί σταδιακά η ένταση και η τουρκική κυβέρνηση να βρει «πάτημα» για να κηρύξει περιορισμένη στρατιωτική κινητοποίηση σε τμήματα της Τουρκίας, μεταξύ των οποίων η ακτή του Αιγαίου και η περιοχή του Μαρμαρά συμπεριλαμβανομένης και της Κωνσταντινούπολης.

Το σχέδιο Suga τότε περιλάμβανε συνέδρια, σεμινάρια, συμπόσια και άλλα, με σκοπό να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για τα… «προβλήματα του Αιγαίου» μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Σε αυτή την κατεύθυνση στρατολογούνται ΜΜΕ (όπερ και συμβαίνει στις μέρες μας) και θα επισημανθούν τα υποτιθέμενα περιστατικά παρεμβάσεων της Ελλάδας σε περιοχές… «τουρκικής δικαιοδοσίας» με γαρνιτούρα προπαγάνδα εις βάρος των Ελλήνων για να ξεσηκωθεί το τουρκικό κοινό.

Το σχέδιο προβλέπει επίσης τακτική εκπαίδευση στο Αιγαίο πέλαγος με συμμετοχή ενός μικρού αριθμού στρατευμάτων (ιδιαιτέρως στο Νότιο Αιγαίο όπου θα υπάρχει συνεχής δραστηριότητα). Αυτό δεν συμβαίνει τώρα;

ΧΡΗΣΗ ΨΑΡΑΔΩΝ

Οι σχεδιαστές του SUGA εκπόνησαν επιχειρησιακά σχέδια που στοχεύαν όλες τις ελληνικές δραστηριότητές σε περιοχές που ονόμαζαν ως EGAYDAAK (βράχοι, βραχονησίδες και νησιά των οποίων η κυριαρχία δεν έχει αποδοθεί με συνθήκες στην Ελλάδα). Σε αυτές τις περιοχές η Άγκυρα αμφισβητεί τις Ελληνικές δραστηριότητες και την ελληνική κυριαρχία. στις οποίες η Τουρκία αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας.

Τι προέβλεπε το σχέδιο δράσης και ΖΟΥΜΕ στις μέρες μας;

ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ ΩΣ ΠΙΟΝΙΑ

Πως;

Έγιναν συναντήσεις με Τούρκους ψαράδες για να τους χρησιμοποιήσουν ως πιόνια στο σχέδιο προκλήσεων κατά της Ελλάδας, ώστε μετά να ορμήσουν οι κύριες δυνάμεις.

Μην ξεχνάμε την πρόσφατη επέλαση των τουρκικών αλιευτικών από το βόρειο μέχρι το νότιο Αιγαίο και την πορεία κάποιων εξ αυτών προς το Λιβυκό, πριν την κρίση με το Oruc Reis.Η ομάδα συζήτησε επίσης τα πιθανά νομικά προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν κατά την εκτέλεση του σχεδίου και υιοθέτησαν αντίμετρα που θα χρησιμοποιούνταν ως φρένα σε περίπτωση που χανόταν ο έλεγχος της κατάστασης.

ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΥΜΕ πως, σύμφωνα με το σχέδιο, οι Τούρκοι θέλουν να πυροδοτήσουν έναν σύντομο και ελεγχόμενο πόλεμο, προκειμένου να δημιουργήσουν τετελεσμένα. Σε αυτή την κατεύθυνση θέλουν να παραπλανήσουν-πανικοβάλλουν το Πολεμικό Ναυτικό.

Για παράδειγμα μία πρόταση προέβλεπε τη δημιουργία της εντύπωσης ότι οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις πρόκειται να πραγματοποιήσουν μία μεγάλη αμφίβια επίθεση στην Ελληνική βάση στην νήσο Λέρο κοντά στην Μικρά Ασία. Θα κινητοποιηθεί και η Αεροπορία, με σκοπό να ενισχύσει αυτή την εντύπωση και να υπάρξει πανικόβλητη αντίδραση από την πλευρά της Ελλάδας (βλ. αυξημένες τουρκικές παραβιάσεις τον τελευταίο καιρό).

Όπως και να έχουν τα πράγματα, βλέπουμε πως ψήγματα αυτού του σχεδίου εφαρμόζονται αυτή την στιγμή. Η Τουρκία επιδιώκει την πρόκληση θερμού επεισοδίου, με την ελπίδα ο πόλεμος να μην εξαπλωθεί από τον Έβρο μέχρι την Κύπρο. Ωστόσο, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν διαμηνύσει μέσω του αρχηγού τους πως αυτό δεν θα συμβεί, καθώς θα υπάρξει γενική ανάφλεξη. ΑΥΤΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ! Τώρα γνωρίζετε τι συμβαίνει…

Πηγή: el.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,492,ΑΠΟΨΕΙΣ,1499,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,563,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,213,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,525,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4840,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1605,ΕΛΛΑΔΑ,2703,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,314,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,100,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,138,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2413,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,624,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,659,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1782,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2307,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4016,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1147,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1158,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,627,ΥΓΕΙΑ,2374,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,333,UFO,218,VIDEO,2989,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Το μυστικό σχέδιο SUGA – Έτσι θέλει τον πόλεμο η Τουρκία, τι απαντά η Ελλάδα
Το μυστικό σχέδιο SUGA – Έτσι θέλει τον πόλεμο η Τουρκία, τι απαντά η Ελλάδα
Η ιστοσελίδα Nordic Monitor αποκαλύπτει ακόμα ένα τουρκικό σχέδιο. Συγκεκριμένα, ο αυτοεξόριστος στην Σουηδία δημοσιογράφος Αμπντουλ
https://1.bp.blogspot.com/-Xf6fiTajO5k/Xz6zPEJ_lyI/AAAAAAACBm4/n5prU2p7vA4neyjd-o1Mw6pKt85pMtLgACLcBGAsYHQ/s640/to-mystiko-schedio-suga.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-Xf6fiTajO5k/Xz6zPEJ_lyI/AAAAAAACBm4/n5prU2p7vA4neyjd-o1Mw6pKt85pMtLgACLcBGAsYHQ/s72-c/to-mystiko-schedio-suga.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/08/to-mystiko-schedio-suga.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/08/to-mystiko-schedio-suga.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων