$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

Μακρόν: Η Ευρώπη θα πρέπει να είναι πιο ξεκάθαρη και να έχει μια πιο ενιαία θέση απέναντι στην Τουρκία

Η Ευρώπη θα πρέπει να είναι πιο ξεκάθαρη και να έχει μια πιο ενιαία θέση απέναντι στην Τουρκία, σχολίασε ο Μακρόν, τονίζοντας ότι η ΕΕ επι

 

Η Ευρώπη θα πρέπει να είναι πιο ξεκάθαρη και να έχει μια πιο ενιαία θέση απέναντι στην Τουρκία, σχολίασε ο Μακρόν, τονίζοντας ότι η ΕΕ επιθυμεί να αποφύγει την κλιμάκωση της έντασης, όμως η Άγκυρα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σε κάποιες περιοχές.

Παράλληλα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από την Κορσική ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους, οικοδεσπότης της MED7, επεσήμανε ότι η Γαλλία και η Γερμανία εργάζονται για την ανάληψη συντονισμένης δράσης προκειμένου να δείξουν αλληλεγγύη στην Ελλάδα μετά την πυρκαγιά που κατέκαψε το ΚΥΤ στη Μόρια.

"Η Τουρκία δεν αποτελεί πλέον εταίρο μας στην Ανατολική Μεσόγειο", εκτίμησε ο Εμ. Μακρόν, εκφράζοντας παράλληλα τη βαθιά του ελπίδα να υπάρξει εκ νέου ένας εποικοδομητικός διάλογος με την Άγκυρα. 

Χαρακτήρισε δε "απαράδεκτες" τις συμφωνίες που έχει συνάψει η Τουρκία του Τ. Ερντογάν με την λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) του Φαγέζ Αλ Σάρατζ, καθώς σε αυτές "υπάρχει ξεκάθαρη άρνηση νόμιμων κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας".

Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτες τις πρακτικές τουρκικών γεωτρήσεων εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

"Υποχρεούμαστε ως Ευρωπαίοι να είμαστε εξαιρετικά ξεκάθαροι και σταθεροί στη θέση μας έναντι της κυβέρνησης του προέδρου Ερντογάν, που συμπεριφέρεται σε ορισμένα ζητήματα με απαράδεκτο τρόπο", πρόσθεσε.

"Ελπίζω οι συνομιλίες μας σήμερα το απόγευμα θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε προς μία κοινή θέση και η βαθιά μου επιθυμία είναι να επανεμπλακούμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία", κατέληξε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

"Εργαζόμαστε με τη Γερμανία για να δεχθούμε πρόσφυγες από τη Μόρια"

Η Γαλλία και η Γερμανία εργάζονται πάνω σε μια κοινή πρόταση για να δεχθούν πρόσφυγες, κυρίως ανήλικους, που έχουν μείνει άστεγοι μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο ΚΥΤ της Μόριας, δήλωσε εξάλλου.

"Μια πρώτη συντονισμένη απάντηση" με τη Γερμανία αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες ώρες σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, σχολίασε ο κ. Μακρόν.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους επεσήμανε ότι ο ίδιος και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ επιθυμούν "να υποβάλλουμε μια πρόταση (...) και να προσπαθήσουμε να πείσουμε όσο περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες γίνεται να δεχθούν πρόσφυγες, κυρίως ανήλικους, που βρίσκονται σε αυτούς τους καταυλισμούς”.

"Οι φρικτές εικόνες, η φρικτή πραγματικότητα” σημαίνει ότι "πρέπει να επιδείξουμε αλληλεγγύη απέναντι στην Ελλάδα και παράλληλα να σταθούμε στο ύψος των ευρωπαϊκών αξιών”, τόνισε ο Εμ. Μακρόν.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το Capital.gr σε δημοσίευμα με τίτλο "Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη - Μακρόν στην Κορσική - Η ατζέντα των συζητήσεων": Στη συνάντηση που θα έχει σήμερα το μεσημέρι στην Κορσική ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, στρέφει το βλέμμα της η Αθήνα. Το τετ α τετ των δύο ηγετών, λίγο πριν σηκώσουν αυλαία οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής των χωρών του Νότου, έρχεται για να ολοκληρώσει έναν ακόμα κύκλο στρατηγικών κινήσεων της κυβέρνησης, με στόχευση τριπλή:

-Τη συνεχή επικοινωνία των ελληνικών θέσεων στη διεθνή κοινότητα και σε άπαντα τα for a.

-Την περαιτέρω εμβάθυνση τν συμμαχιών, ενόψει των επόμενων κρίσιμων εβδομάδων στο μέτωπο της τουρκικής παραβατικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

-Την ανάδειξη κάθε πτυχής των προκλήσεων της γείτονος, που συνεχίζει να πορεύεται σε ρότα εμπρηστική, παρά τα ηχηρά μηνύματα της Ευρώπης.

Λίγες ώρες πριν μπει στο αεροπλάνο για την Κορσική, ο πρωθυπουργός είχε μία ακόμα τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι Ευρωπαίοι ηγέτες, όπως καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν η προπαρασκευαστική συζήτηση ενόψει της επίσκεψης του κ. Μισέλ στην Αθήνα στις 15 Σεπτεμβρίου, καθώς και ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, για τα δύο βασικά θέματα στην ατζέντα που είναι η Τουρκία και η Κίνα. Κατά την παρουσία του την επόμενη εβδομάδα στην ελληνική πρωτεύουσα, ο κ. Μισέλ αναμένεται ότι θα κομίσει την πρόταση για μία πολυμερή διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο.

Για την κυβέρνηση, σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχουν δύο σαφείς προϋποθέσεις. Η πρώτη να έχει προχωρήσει η Άγκυρα σε έμπρακτη αποκλιμάκωση των παράνομων ενεργειών της. Η δεύτερη να συμμετέχει η Κυπριακή Δημοκρατία. "Περιμένουμε να δούμε το αναλυτικό πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, για να τοποθετηθούμε οριστικά.

Αλλά αυτό που είναι ξεκάθαρο και αυτονόητο από ελληνικής πλευράς, είναι η συμμετοχή σε αυτήν την πολυμερή διάσκεψη της Κυπριακής Δημοκρατίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη θέση της Τουρκίας", έχει διαμηνύσει ήδη η Αθήνα.

Η ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη-Μακρόν

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, στο τετ α τετ τους, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας αναμένεται να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και τη συνεργασία των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα. Και σε αυτό της αμυντικής συνεργασίας και των εξοπλισμών.

Η Αθήνα στοχεύει στη στήριξη των επτά ηγετών των χωρών του Νότου, που είναι και μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί και στη Διακήρυξη της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης. Κυβερνητικοί παράγοντες σημειώνουν πως, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όλο και περισσότεροι εταίροι έρχονται κοντά στις θέσεις της Ελλάδας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, έστειλε νέο μήνυμα στη γείτονα και τον πρόεδρό της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. "Η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Η Τουρκία μπορεί να συνεργαστεί και να βρει κοινό έδαφος ή μπορεί να συνεχίσει να συμπεριφέρεται ως ο επιτιθέμενος, παίζοντας παιχνίδια εντυπώσεων στις παρυφές της Ευρώπης, και να πληρώσει ένα σημαντικό οικονομικό τίμημα για τη συμπεριφορά της.  Μπορεί να επιλέξει εάν η Ελλάδα θα αποτελέσει γέφυρα ή εμπόδιο για την εταιρική σχέση και την πρόοδο", σημείωσε ο πρωθυπουργός, σε άρθρο του στο οποίο αναλύει τις ελληνικές θέσεις στο διεθνές ακροατήριο και δημοσιεύεται ταυτόχρονα στις εφημερίδες The Times, Frankfurter Allgemeine Zeitung, και Le Monde.

"Εάν η Τουρκία επέλεγε τη γέφυρα, πιστεύω ότι ο πρόεδρος Ερντογάν θα εξακολουθούσε να έχει τη δυνατότητα να επιτύχει μια φιλόδοξη, μακρόπνοη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα ήταν προς όφελος όλων. Οι διαφορές δε επιλύονται με βία, τεχνάσματα ή χειραγώγηση, αλλά ειρηνικά και μέσω αμοιβαίου σεβασμού και αμοιβαίας κατανόησης. Δεν χρειάζεται να είναι έτσι η κατάσταση. Η λύση είναι απλή. Καθόμαστε. Συζητάμε τις διαφορές μας. Και προσπαθούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία. Εάν δεν τα καταφέρουμε, τότε θα αφήσουμε το Διεθνές Δικαστήριο να αποφανθεί. Τι έχει άλλωστε να φοβηθεί η Άγκυρα από το κράτος δικαίου;" τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σήμερα, πάντως, η ελληνική πλευρά αναμένεται να υποβάλει στη γενική γραμματεία του ΝΑΤΟ τις προτάσεις της για ενδεχόμενο μηχανισμό αποκλιμάκωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη χθεσινή συζήτηση στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ, που διεξήχθη κατόπιν ελληνικού αιτήματος, η Αθήνα προέβη σε εκτενή παρουσίαση της παραβατικότητας της Άγκυρας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αναδεικνύοντας την τουρκική υπαιτιότητα και τις επιπτώσεις στην ασφάλεια της Νότιας πτέρυγας της Συμμαχίας.

Παράλληλα, ανέδειξε την ανάγκη άμεσης απόσυρσης του συνόλου των τουρκικών πλοίων (συμπεριλαμβανομένου του Ορούτς Ρέις) από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ενώ επεσήμανε ότι παραμένει πάντα έτοιμη για διάλογο, βάσει του διεθνούς δικαίου, χωρίς απειλές και εκβιασμούς από την πλευρά της Τουρκίας και επί της μόνης διαφοράς μεταξύ των δύο πλευρών.  

[Πηγή:  ##eye##]

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,492,ΑΠΟΨΕΙΣ,1499,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,563,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,213,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,525,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4840,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1605,ΕΛΛΑΔΑ,2703,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,314,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,100,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,138,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2413,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,624,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,659,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1782,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2307,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4016,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1147,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1158,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,627,ΥΓΕΙΑ,2374,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,333,UFO,218,VIDEO,2989,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Μακρόν: Η Ευρώπη θα πρέπει να είναι πιο ξεκάθαρη και να έχει μια πιο ενιαία θέση απέναντι στην Τουρκία
Μακρόν: Η Ευρώπη θα πρέπει να είναι πιο ξεκάθαρη και να έχει μια πιο ενιαία θέση απέναντι στην Τουρκία
Η Ευρώπη θα πρέπει να είναι πιο ξεκάθαρη και να έχει μια πιο ενιαία θέση απέναντι στην Τουρκία, σχολίασε ο Μακρόν, τονίζοντας ότι η ΕΕ επι
https://1.bp.blogspot.com/-FCrHpcRJN3w/X1oMALmdbtI/AAAAAAACB6o/PL8G-qFIvgkES1QTQTYcWSX8Oj_FReG0ACLcBGAsYHQ/w640-h314/makron-i-tourkia-den-apotelei-pleon-etairo-mas-stin-anatoliki-mesogeio.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-FCrHpcRJN3w/X1oMALmdbtI/AAAAAAACB6o/PL8G-qFIvgkES1QTQTYcWSX8Oj_FReG0ACLcBGAsYHQ/s72-w640-c-h314/makron-i-tourkia-den-apotelei-pleon-etairo-mas-stin-anatoliki-mesogeio.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/09/makron-i-tourkia-den-apotelei-pleon-etairo-mas-stin-anatoliki-mesogeio.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/09/makron-i-tourkia-den-apotelei-pleon-etairo-mas-stin-anatoliki-mesogeio.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων