$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

Με φερετζέ εξοπλιστικό και εξαϋλωμένες τις κόκκινες γραμμές μας...

Της Κρινιώς Καλογερίδου Λοιπόν, να που φτάσαμε στο μη περαιτέρω της ελληνοτουρκικής κρίσης, η οποία σοβούσε από χρόνια με εμάς θεατές σε

 

Της Κρινιώς Καλογερίδου

Λοιπόν, να που φτάσαμε στο μη περαιτέρω της ελληνοτουρκικής κρίσης, η οποία σοβούσε από χρόνια με εμάς θεατές σε ρόλο πυροσβεστικό...

Να που φτάσαμε στο σημείο ''μηδέν'' των εθνικών προσδοκιών μας, όπου - αντί για τα 12 μίλια στο Αιγαίο και το Ιόνιο που περιμέναμε, πήραμε μισές υποσχέσεις απ' τον πρωθυπουργό (για το δεύτερο), με... επήρεια πειστικότητας ελάχιστη από τον υπουργό Εξωτερικών μας.

Τον υπουργό κ. Δένδια, που - για να χρυσώσει το χάπι της ημιτελούς ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας - βιάστηκε να μας καθησυχάσει λέγοντας πως θα ακολουθήσει συμπληρωματική σε δεύτερο χρόνο, για να καλύψει την ακάλυπτη μέχρι στιγμής στις ορέξεις των Τούρκων θαλάσσια ζώνη μεταξύ του 28ου και 32ου μεσημβρινού, που είναι κομβικής σημασίας για την κυριαρχία μας στο Αιγαίο.

Σ' αυτό το διάστημα εντωμεταξύ τα κενά της εν λόγω συμφωνίας τα εκμεταλλεύεται ήδη η Τουρκία όχι μόνο με την αποστολή του Ορούτς Ρέις (που θα μείνει επιπλέον τρεις μήνες ερευνώντας την ''γκριζαρισμένη'' υφαλοκρηπίδα μας, χωρίς στρατιωτική αποτροπή από μας στον παράνομο χαρακτήρα της παρουσίας της στη θάλασσά μας).

Αλλά και με την επιστολή που έστειλε εκ μέρους της ο μόνιμος αντιπρόσωπός της στον ΓΓ του ΟΗΕ Φεριντούν Σινιρλίογλου (γνωστός για τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει στη χάραξη της τουρκικής πολιτικής στην κυπριακή ΑΟΖ).

Στην επιστολή αυτή η Τουρκία διατείνεται ότι, με βάση τη συμφωνία Ελλάδας Αιγύπτου για οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ τους, η Κρήτη δεν διαθέτει πλήρη επήρεια (αφού της αναγνωρίστηκε επήρεια 90 κι όχι 100%) και, ως εκ τούτου, νομιμοποιούνται οι απόψεις της Τουρκίας για το Καστελόριζο...

Σημειωτέον ότι στο εν λόγω έγγραφο η Τουρκία καταγγέλλει την Ελλάδα ότι η χρονική στιγμή που επέλεξε να κλείσει συμφωνία με την Αίγυπτο δεν είναι τυχαία, αλλά ενδεικτική της απροθυμίας της να καθίσει σε Τραπέζι διαπραγματεύσεων μαζί της.

Με τα δεδομένα αυτά, όπως αντιλαμβάνεστε, η Τουρκία μεταχειρίζεται κάθε είδους τέχνασμα για να μας σύρει με προδιαγεγραμμένη πορεία στη Χάγη. Και επειδή βλέπει ότι τα τεχνάσματά της αρχίζουν να ξεθωριάζουν επαναλαμβανόμενα, μας ωθεί σε θερμό επεισόδιο μαζί της.

Προσοχή!!!.. Ο Ερντογάν ΔΕΝ μπλοφάρει, όταν μας απειλεί με πόλεμο. Το απέδειξε με παντοίους τρόπους άλλωστε, ότι ό,τι λέει το εννοεί. Οπότε ας πάψουν οι φερόμενοι ως ''επαΐοντες'' στην Ελλάδα να οδηγούν σε στρουθοκαμηλισμό το υπουργείο Εξωτερικών ελπίζοντας στον πυροσβεστικό ρόλο που θα παίξουν την τελευταία στιγμή οι Αμερικανοί κυρίως, για να μας δοθεί και μια δεύτερη ευκαιρία να τους ευχαριστήσουμε...

Ας πάψουν να... επενδύουν στα οικονομικά και άλλα προβλήματα της Τουρκίας και στη φαντασιακή διπλωματική της απομόνωση, τη στιγμή που αυτή όχι μόνο δεν νιώθει απομονωμένη, αλλά - εκμεταλλευόμενη την απροθυμία των ξένων να της επιβάλουν κυρώσεις - συνεχίζει να αυθαιρετεί σε βάρος μας ''γκριζοποιώντας'' κυριαρχικά δικαιώματά μας. Συνεχίζει να παραβιάζει συνθήκες και διεθνή δίκαια χωρίς να φοβάται, χωρίς να λογαριάζει κανέναν.

Τη στιγμή που έχει συντρίψει κυριολεκτικά τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής Άμυνας στο Αιγαίο φέρνοντας κοντύτερα από ποτέ (μετά το 1974) το ενδεχόμενο μιας πολεμικής αναμέτρησης μαζί της.

Αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια που κρύβουν με μεγάλη επιτυχία Ντόρα-Κυριάκος χάρη στη συνδρομή διαρκείας των ΠΑΣΟΚ(Ο)Νεοδημοκρατικών Μέσων, που παρουσιάζουν πετυχημένη την μέχρι τώρα Εξωτερική πολιτική μας.

Και συμβαίνει αυτό την ώρα που αποδομείται συστηματικά - αργά, αλλά σταθερά - η εθνική μας κυριαρχία, αρχής γενομένης απ' την ελληνοϊταλική συμφωνία, για να ακολουθήσει η ελληνοαιγυπτιακή, η οποία θα δώσει οσονούπω τη θέση της σε μια εκκολαπτόμενη ελληνοτουρκική - υπό την υψηλή εποπτεία της Μέρκελ - ώστε να οδηγηθούμε ''αποψιλωμένοι'' στη Χάγη.

Και θα βρεθούμε ''αποψιλωμένοι'' πριν καν κάτσουμε σε Τραπέζι διαπραγματεύσεων, γιατί αφήσαμε εξαρχής την πρωτοβουλία κινήσεων στην Τουρκία, η οποία έχει την πολυτέλεια του χρόνου με το μέρος της.

Βλέποντας τη δικιά μας αδυναμία αντίδρασης και ακούγοντας να αναμασάμε τα χιλιοειπωμένα περί νευρικότητας και ανάγκης για κατευνασμό της, απέκτησε ήδη τεράστιο πλεονέκτημα... ψυχολογικό, το οποίο γιγαντώνεται απ' τις εξοπλιστικές επενδύσεις της και τη μειωμένη αποτροπή μας στον εξαναγκασμό της να δημιουργεί σε βάρος μας τετελεσμένα.

Τετελεσμένα που χαρτογραφούνται εν ριπή οφθαλμού και διεθνοποιούνται ''γκριζαρισμένα'' ως διεκδικούμενα σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στις θάλασσες και τα νησιά μας.

Το κακό είναι ότι όσο πιο πολύ μειώνουμε την αποτροπή στα σχέδιά της, τόσο περισσότερο εκτρέφουμε τον εξαναγκασμό της σε βάρος μας. Κι αυτό, δυστυχώς, δε λένε να το καταλάβουν οι κυβερνώντες, με αποτέλεσμα να αφήνουν αναπάντητες τις προκλήσεις της καθιστώντας φαιδρές αστειότητες τα περί κόκκινων γραμμών μας.

Να αφήνουν αναπάντητες τις ρητορικές προκλήσεις της και τις υψηλού ρίσκου κινήσεις της, γιατί δε φρόντισαν από πριν να έχουν συγκροτημένες αποτρεπτικές προτάσεις που θα μπορούσαν να ανασχέσουν τον φρενήρη ρυθμό της επιθετικότητάς της.

Θα μπορούσαν να μας απεγκλωβίσουν απ' τον βραχνά του θερμού επεισοδίου και να δώσουν σε μας την πρωτοβουλία των κινήσεων, ώστε να μη συρθούμε ως ηττημένοι στις διαπραγματεύσεις της Χάγης.

Ενώ τώρα τι κάνουμε ως Ελληνική Πολιτεία; Πάμε να συγκροτήσουμε, άρον άρον, ''Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας'' ενόψει επιτάχυνσης της κλιμάκωσης της τουρκικής απειλής που ενδέχεται να οδηγήσει σε πολεμική σύρραξη.

Τρέχουμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα για δεκαετίες με τον Hannibal ante portas και έχοντας ήδη παραβιασμένες τις κόκκινες γραμμές μας και ακάλυπτες τις εξοπλιστικές ανάγκες μας. Ανάγκες τις οποίες ο πρωθυπουργός σπεύδει να καλύψει στο παραπέντε πιθανής ελληνοτουρκικής σύγκρουσης ρίχνοντας 10 δισ. για την Άμυνα σε όπλα και ανταλλακτικά που ΘΑ πάρουμε, ενώ έπρεπε ήδη να είχαμε εξασφαλίσει.

Ωστόσο κάλλιο αργά παρά ποτέ, αν ισχύσει τελικά η πρωθυπουργική εξαγγελία. Γιατί κρίνεται ως απαιτητή εδώ και τώρα η αντικατάσταση των παλαιών κινητών α/α συστημάτων OSA-AKM με καινούργια, η αγορά αεροσκαφών Rafale (με επιστροφή κάποιων παλιών Mirage), η αγορά ενεργών αντιπυραυλικών συστημάτων στα άρματα μάχης Leopard και Leopard 2Hell, όπως και σύγχρονων τυφεκίων εφόδου, παράλληλα με την προμήθεια 400 ΤΟΜΑ που θα αντικαταστήσουν τα... αρχαία M113, καθώς και η αγορά μεταχειρισμένων ελικοπτέρων εφόδου UH-60L από τις ΗΠΑ (στη θέση των γερασμένων UH-1H Huei) και εκπαιδευτικών αεροσκαφών της καναδικής εταιρείας CAE.

Όλα αυτά από κοινού θα είναι πολύ ενισχυτικά της Άμυνάς μας, ασφαλώς, αρκεί να συνδυαστούν με την αγορά των φρεγατών Belhara (που τις έχει ανάγκη το Πολεμικό Ναυτικό, έστω και σε light έκδοση), γιατί αυτό και η Αεροπορία μας θα σηκώσουν το βάρος της υπεράσπισης του Αιγαιακού Ελληνισμού σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία.

Γι' αυτό επείγει να αγοραστούν ΕΓΚΑΙΡΑ!!! Να μην προαναγγέλλονται για μακροπρόθεσμη χρήση ούτε - πολύ περισσότερο - να λειτουργούν σαν φωτοβολίδες εντυπωσιασμού, γιατί ''ο καιρός γαρ εγγύς'' και ο χρόνος κυλάει σε βάρος των εθνικών κεκτημένων μας. Κι αυτό θα πρέπει να το λογαριάζουμε όταν βγαίνουμε ως πατριώτες... περιωπής με φερετζέ εξοπλιστικό, ενώ είναι εξαϋλωμένες οι κόκκινες γραμμές μας...

Κρινιώ Καλογερίδου (Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας)

[Πηγή: antinews.gr ##eye##]


ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,492,ΑΠΟΨΕΙΣ,1499,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,563,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,213,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,525,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4840,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1605,ΕΛΛΑΔΑ,2703,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,314,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,100,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,138,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2413,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,624,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,659,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1782,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2307,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4016,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1147,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1158,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,627,ΥΓΕΙΑ,2374,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,333,UFO,218,VIDEO,2989,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Με φερετζέ εξοπλιστικό και εξαϋλωμένες τις κόκκινες γραμμές μας...
Με φερετζέ εξοπλιστικό και εξαϋλωμένες τις κόκκινες γραμμές μας...
Της Κρινιώς Καλογερίδου Λοιπόν, να που φτάσαμε στο μη περαιτέρω της ελληνοτουρκικής κρίσης, η οποία σοβούσε από χρόνια με εμάς θεατές σε
https://1.bp.blogspot.com/-Y-a1lj6vsVg/X1aUjZFL41I/AAAAAAACB5U/uC2uaYHVzBw0g6eNDV4o8p1kajFiWOwoACLcBGAsYHQ/w640-h360/me-feretze-eksoplistiko-kai-eksaulomenes-tis-kokkines.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-Y-a1lj6vsVg/X1aUjZFL41I/AAAAAAACB5U/uC2uaYHVzBw0g6eNDV4o8p1kajFiWOwoACLcBGAsYHQ/s72-w640-c-h360/me-feretze-eksoplistiko-kai-eksaulomenes-tis-kokkines.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/09/me-feretze-eksoplistiko-kai-eksaulomenes-tis-kokkines.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/09/me-feretze-eksoplistiko-kai-eksaulomenes-tis-kokkines.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων