$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

Βαρουφάκης προς κυβέρνηση: «Μαγειρέψατε» τα νούμερα, η ύφεση είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ αυτή που μας λέτε

Το ΜέΡΑ25 ζήτησε εξαρχής να υπάρξουν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ και 7.000 διορισμοί νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Μας

 


«Το ΜέΡΑ25 ζήτησε εξαρχής να υπάρξουν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ και 7.000 διορισμοί νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Μας αγνοήσατε. Επιλέξατε να μην προετοιμαστείτε. Όχι απλά λόγω ανικανότητας ή ολιγωρίας, αλλά επειδή η προετοιμασία απαιτούσε πράγματα που συγκρούονται με τα συμφέροντα της παρασιτικής ολιγαρχίας: Δημόσιο δίκτυο μαζικών τεστ εναντίον ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ εναντίον των ιδιωτικών κλινικών», δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας. 

Όπως είπε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα, «αφήσατε την δημόσια υγεία εξουθενωμένη, και τον λαό μας απροστάτευτο, για να μην θίξετε συμφέροντα όλων εκείνων των τρωκτικών του ιδιωτικού τομέα που, με το που ήρθε η φουρτούνα της πανδημίας, εγκατέλειψαν το πλοίο της δημόσιας υγείας. Έρχεστε εδώ να προσποιηθείτε ότι έχετε τον έλεγχο της κατάστασης. Δεν τον έχετε. Και το χειρότερο; Προτιμάτε να μην τον αποκτήσετε αν για να τον αποκτήσετε πρέπει να θίξετε τα συμφέροντα των ημέτερων. Την διάρκεια του καλοκαιριού όπου πήγαμε είδαμε το αποτέλεσμα της εκούσιας ολιγωρίας σας». 

Όπως είπε ο πολιτικός αρχηγός, «πήγαμε σε νοσοκομεία μετά την καραντίνα στη Θεσσαλονίκη, στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στην Κρήτη και βρήκαμε γιατρούς και νοσηλευτές εξουθενωμένους, παρατημένους, θυμωμένους και φοβισμένους. Βρήκαμε νέα μηχανήματα δωρεά από το Ίδρυμα Νιάρχος χωρίς αντιδραστήρια. Διαπιστώσαμε απειροελάχιστες προσλήψεις νέων μόνιμων νοσηλευτών και γιατρών, πέραν κάποιων με 12μηνες συμβάσεις - λες κι είναι εύκολο να στελεχωθεί περιφερειακό νοσοκομείο από νοσηλευτές των 800 ευρώ το μήνα που δεν τους εξασφαλίζετε ότι θα μείνουν εκεί μετά από ένα ή δύο χρόνια. 

Πείτε μας υπεύθυνα κ. Πρωθυπουργέ, κε Υπουργέ Υγείας: Πόσες αποχωρήσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είχαμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που είστε κυβέρνηση; Και πόσες μόνιμες προσλήψεις έχουν ολοκληρωθεί; Όχι εξαγγελθεί ή προγραμματιστεί. Ολοκληρωθεί! Ισχύει ή δεν ισχύει ότι καθυστερείτε να καταβαλέτε δεδουλευμένες εφημερίες στους νοσοκομειακούς γιατρούς; Ισχύει ή δεν ισχύει ότι προσπαθείτε να καλύψετε τα υπάρχοντα κενά εξουθενώνοντας γιατρούς και νοσηλευτές, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών; Ισχύει ή δεν ισχύει ότι υπήρχαν γιατροί που αν και ήταν ύποπτα κρούσματα, αναγκάζονταν να εργαστούν γιατί αλλιώς έπρεπε να κλείσουν οι κλινικές; Σας είχαμε πει, από τον Μάρτιο, ότι θα χρειαστούν τόσο μόνιμα κέντρα όσο και κινητά συνεργεία όπου οι πολίτες να μπορούν να κάνουν δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ. 

Τί κάνατε; Απολύτως τίποτα. Ούτε μόνιμα κέντρα, ούτε δωρεάν τεστ, ούτε καν πλαφόν στην τιμή των τεστ, ούτε άξια λόγου κινητά συνεργεία. Καμία σκέψη για περιοδικά τεστ στους εργαζόμενους σε οργανωμένες δομές, όπως γηροκομεία, προσφυγικές δομές – λες και η διεθνή εμπειρία δεν τα κατέδειξε ως απαραίτητα. 

Πείτε μας κι αυτό: Σας επέβαλε ναι ή όχι το επιχειρηματικό λόμπι να ανακοινώνετε τα κρούσματα μόνο σε επίπεδο περιφέρειας; Γιατί στέλνετε με απευθείας αναθέσεις τα τεστ των δημοσίων νοσοκομείων σε ιδιωτικά ερευνητικά κέντρα; Ποιος είναι πολιτικά υπεύθυνος για τη μη έγκαιρη παραγγελία αντιδραστηρίων, ενώ ανοίγατε τα σύνορα της χώρας; Κύριε Πρωθυπουργέ, το ελάχιστο που χρωστάτε στον ελληνικό λαό από αυτό εδώ το βήμα σήμερα είναι μια συγγνώμη που αγνοήσατε τις προτροπές μας να χρησιμοποιήσετε την εποχή της καραντίνας για να προετοιμαστείτε με αποτέλεσμα, 7 μήνες μετά, να φτάσουμε στο σημείο το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας να ξεπεράσει τα όριά του. 

Πείστε μας τουλάχιστον ότι η μείωση των τεστ που φέρνει αυτή η αποτυχία είναι αποτέλεσμα της ανικανότητάς σας και πως δεν εντάσσεται σε οργανωμένο σχέδιο για την ενίσχυση των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. 

Δεν θέλουμε τίποτ’ άλλο από το να πειστούμε. Αλλά για να πειστούμε πρέπει, αν μη τι άλλο, να ζητήσετε μια συγγνώμη». Αναφερόμενος στην οικονομία, επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση έφερε ένα νομοσχέδιο με ποταπά, οικτρά και πρωτοφανή κουρέματα για τους αδύναμους και δη τους εργαζόμενους. Με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή, αποδεικνύετε ότι δεν θα αφήσετε μια καλή Κρίση να πάει χαμένη - για την ολιγαρχία όμως! 

Την χρησιμοποιείτε ως προπέτασμα για να κουρέψετε την… εργασία: Θεσμοθετείτε για πρώτη φορά στα χρονικά του εργατικού δικαίου την δωρεάν εργασίας - μέσω ωριαίων, καθημερινών, απλήρωτων υποχρεωτικών υπερωριών. Παρατείνετε την κατάργηση του ανώτατου ορίου των υπερωριών. Αρνείστε να παρατείνετε κατά 2 μήνες το επίδομα ανεργίας για όσους έληξε το επίδομα Ιούνιο - Ιούλιο - Αύγουστο. Αναβάλετε την αύξηση του κατώτατου μισθού. 

Παρατείνετε το πρόγραμμα ΣΥΝ-εργασία που προβλέπει μειώσεις μισθών. Μειώνετε το δώρο των Χριστουγέννων (μετά και το δώρο του Πάσχα). Αντί να κουρεύετε τους φόρους και τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κουρεύετε τα εισοδήματα των εργαζόμενων - με αποτέλεσμα να μειώνεται κι άλλο ο τζίρος των μικρομεσαίων. Έτσι, πληθαίνουν τα λουκέτα. Έτσι, διογκώνεται κι άλλο το Κρατικό Έλλειμμα, καθώς καταρρέουν τα δημόσια έσοδα. Έτσι, γιγαντώνεται το ήδη μη βιώσιμο δημόσιο χρέος της χρεοδουλοπαροικίας μας». 

Πρόσθεσε δε πως «όσον αφορά εσάς, τους βουλευτές της Συμπολίτευσης, σας έχω νέα: Η ύφεση είναι -18% και όχι -15% το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Να σας πληροφορήσω κυρίες και κύριοι βουλευτές της ΝΔ πως οι δικοί σας κουρέψανε τεχνηέντως την ύφεση από το 18% στο 15%; Κι αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε τους. Πέτυχαν την εξοικονόμηση της αλήθειας, μέσω αφαίρεσης του πληθωρισμού από το ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ. Κοιτάξτε, όταν έχουμε θετικό πληθωρισμό, πρέπει να αφαιρούμε τον πληθωρισμό από το ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ. Π.χ. Όταν ο πληθωρισμός έτρεχε 3%, ένας ρυθμός μεγέθυνσης του ΑΕΠ., π.χ., 5% ήταν παραπλανητικός. Σωστά αφαιρούσαμε τον πληθωρισμό για να πάμε από το 5% (μείον 3%) σε 2% ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ. 

Όμως, όταν ο πληθωρισμός είναι αρνητικός, π.χ. -3%, αφαιρώντας το -3% από μια ύφεση -18% σημαίνει: Μείον το μείον 3% ίσον συν 3%. Άρα, κουρεύετε την ύφεση κατά 3%, από το 18% στο 15%. Όμως τα εισοδήματα σε ευρώ, από εκείνα που έχουν οι άνθρωποι στις τσέπες τους, μειώθηκαν 18% αλλά εσείς τους λέτε ότι μόνο μειώθηκαν 15%. 

Από αυτά όμως τα κατά 18% μειωμένα ευρώ οι πολίτες θα πρέπει να πληρώσουν τις δόσεις τους, τα δάνειά τους, τους φόρους τους – και το Δημόσιο τα χρέη του. Φτάνει πια. Είναι διαρκές έγκλημα εναντίον της οικονομικής στατιστικής να αφαιρείτε αρνητικό πληθωρισμό από τον ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ».  

[Πηγή: newsbeast.gr ##eye##]

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,494,ΑΠΟΨΕΙΣ,1501,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,563,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,213,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,529,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,48,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4842,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1605,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,315,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,100,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2415,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,625,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,659,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1787,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2311,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4020,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1147,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1158,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,630,ΥΓΕΙΑ,2376,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Βαρουφάκης προς κυβέρνηση: «Μαγειρέψατε» τα νούμερα, η ύφεση είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ αυτή που μας λέτε
Βαρουφάκης προς κυβέρνηση: «Μαγειρέψατε» τα νούμερα, η ύφεση είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ αυτή που μας λέτε
Το ΜέΡΑ25 ζήτησε εξαρχής να υπάρξουν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ και 7.000 διορισμοί νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Μας
https://1.bp.blogspot.com/-aC46RUlr-SQ/X1aY6dqJt7I/AAAAAAACB5k/xlrzcNGn2BY9qwCZRBTlsq9oUeObfPVggCLcBGAsYHQ/w640-h400/varoyfakis-pros-kyvernisi-mageirepsate-ta-noymera-i-yfesi-einai-poly-megalyteri.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-aC46RUlr-SQ/X1aY6dqJt7I/AAAAAAACB5k/xlrzcNGn2BY9qwCZRBTlsq9oUeObfPVggCLcBGAsYHQ/s72-w640-c-h400/varoyfakis-pros-kyvernisi-mageirepsate-ta-noymera-i-yfesi-einai-poly-megalyteri.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/09/varoyfakis-pros-kyvernisi-mageirepsate-ta-noymera-i-yfesi-einai-poly-megalyteri.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/09/varoyfakis-pros-kyvernisi-mageirepsate-ta-noymera-i-yfesi-einai-poly-megalyteri.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων