$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Ερντογάν - Υπόλογος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αναφέρει έκθεση μυστικών υπηρεσιών

Αποκαλύψεις για συνδέσμους και σχέσεις του Ερντογάν με το ISIS, το Κατάρ, τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και το λιβυκό πετρέλαιο έφερε στο


Αποκαλύψεις για συνδέσμους και σχέσεις του Ερντογάν με το ISIS, το Κατάρ, τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και το λιβυκό πετρέλαιο έφερε στο φως απόρρητη έκθεση που περιήλθε στην κατοχή των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας (ΜΙΤ), πιθανότατα από αντίπαλες μυστικές υπηρεσίες.

Η αποκάλυψη έγινε αθελήτως τον Μάρτιο του 2019 και πέραν των στοιχείων που «καρφώνουν» τον Ερντογάν είναι ενδεικτική και του τρόπου με τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση «παραπληροφορεί, διασπείρει ψεύδη, διαδίδει συνωμοσίες και χρησιμοποιεί τα media για να παραπληροφορεί το κοινό, δημιουργώντας ψεύτικες ιστορίες και χειραγωγώντας την κοινή γνώμη», σημειώνει τo Nordic Monitor.

Το επίμαχο έγγραφο παρουσιάστηκε από την υπεράπιση στις 21 Μαρτίου του 2019 κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας στο 17ο Ποινικό Δικαστήριο της Αγκυρας.

Πρόκειται για μία μεταφρασμένη, εμπιστευτική έκθεση 19 σελίδων συντεταγμένη από ξένο πράκτορα με θέμα τις αδυναμίες της Τουρκίας ενόψει των εκλογών του 2015.

«Η αναφορά, περιείχε επίσης ευρήματα για σχέσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με δίκτυα τζιχαντιστών, συμπεριλαμβανομένου του ISIS στο Ιράκ και τη Συρία καθώς και για τις πετρελαϊκές συναλλαγές της οικογένειάς του με τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά και με τη Λιβύη και τους Κούρδους του Ιράκ».

Η MIT, σημειώνει το Nordic Monitor, πήρε την έκθεση του συντάκτη που δεν κατονομάζεται και το προώθησε σε όλα τα αρμόδια κυβερνητικά κλιμάκια, συμπεριλαμβανομένου του ΥΠΕΞ, του ΥΠΕΣ και του Γενικού Επιτελείου.

Και εδώ αρχίζει η ιστορία της προπαγάνδας.

Ενα από τα αντίγραφα βρέθηκε, κατά τα προβλεπόμενα, και στο γραφείο του Υποναυάρχου Σινάν Σουρέρ (Sinan Sürer) o οποίος ήταν το 2015 επικεφαλής «Πρώτης Αποτίμησης Πληροφοριών» στο Γενικό Επιτελείου Στρατού.

Ο Σουρέρ ήταν υπεύθυνος για την εξωτερική αντικατασκοπεία και ήταν φυσικό η έκθεη να βρίσκεται και στο γραφείο του.

Δεν είχε βεβαίως ιδέα τι θα επακολουθούσε:

Οι διοργανωτές του ψευδοπραξικοπήματος, πάντα σύμφωνα με το Nordic Monitor, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν εναντίον του την έκθεση έως αν να ήταν αυτός ένας από τους συντάκτες της.

Μέσα στο χάος της 15ης και 16ης Ιουλίου του 2015, η αστυνομία ερεύνησε και το γραφείο του, καταγράφοντας το συγκεκριμένο έγγραφο ανάμεσα σε άλλα και απέστειλε τα στοιχεία στον εισαγγελέα.

Κανείς δεν έδωσε σημασία και σε αυτό καθώς και σε άλλα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν τότε εκεί.

«Το έγγραφο της MIT περιείχε λεπτομέρειες για σχέσεις του Προέδρου Ερντογάν με το ISIS, το Κατάρ, τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και το λιβυκό πετρέλαιο. Αλλά αυτά τα σημεία λογοκρίθηκαν από τα φιλοκυβερνητικά media», σημειώνει το Nordic Monitor.

Τον Ιανουάριο του 2019 οι σχεδιαστές του ψευδοπραξικοπήματος αποφάσιασαν να κάνουν χρήση αυτού του εγγράφου και διέρρευσαν το περιεχόμενό του στα κυβερνητικά Μέσα έως εάν ο Σουρέρ είχε στήσει ένα σχέδιο διαμελισμού της Τουρκίας.

Το πρώτο τμήμα της έκθεσης, εκείνο που ανέφερε πού νιώθει πολιτικά αδύναμος ο Erdoğan και τι θα μπορούσε να γίνει για να υποστηριχθεί η αντιπολίτευση διέρρευσε στο κρατικό πρακτορείο σαν να ηταν συντάκτης του ο Σουρέρ με σκοπό να πλήξει τα εθνικά συμφέροντα.


Τμήμα του εγγράφου ου δημοσιοποιεί το Nordic Monitor

Οι δολοπλόκοι δεν ανέφεραν ποτέ ότι το έγγραφο ανήκε στην ΜΙΤ και ότι ο Σουρέρ ήταν απλά ένας από τους αποδέκτες του.

Και το γεγονός ότι το έγγραφο «ανέφερε επίσης τους δεσμούς του Erdoğan και της οικογένειάς του με ένοπλους τιζαντιστές, ανάμειξη στο εμπόριο πετρελαίου από το ISIS, εκμετάλλευση των πετρελαϊκών ερευνών στη Λιβύη, και τους δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, αγνοήθηκαν εντελώς.

Στη δίκη του, ο Σουρέρ εξήγησε τί ακριβώς ανέφερε το έγγραφο και πως περιήλθε στην κατοχή του.  «Το έγγραφο αυτό είναι μια επίσημη αναφορά της ΜΙΤ. Κάθε του λέξη ανήκει στην ΜΙΤ. Εφτασε στο γραφείο μου δύο ή τρεις μήνες πριν από τις εκλογές του 2015. Δεν είχα κανένα ρόλο στη συνταξή του. Δεν το έγραψα εγώ», είπε ο Σουρέρ, αναφέρει το Nordic Monitor που ακολούθως περιγράφει την «παραποιημένη» διαδρομή του στα media της Τουρκίας.


Ο Σινάν Σουρέρ

«Ο συγγραφέας του εγγράφου ήταν από το εξωτερικό. Συντάχθηκε πιθανώς από έναν δημοσιογράφο ή έναν πράκτορα που δούλευε δήθεν ως δημοσιογράφος με συνδέσμους στα ΗΑΕ, η πολίτη των ΗΑΕ που είχε κάποιες σχέσεις με το Al-Jazeera», είπε ο Σουρέρ στο δικαστήριο.

Εξήγησε επίσης εκτενώς ότι το δεύτερο τμήμα του εγγράφου, που μιλούσε για τις σχέσεις του Ερντογάν με τζιχαντιστικές ομάδες και τη διαδρομή χρήματος με το Κατάρ και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα», αγνοήθηκαν πλήρως από την ενημερωτική κάλυψη, αφού προφανώς δεν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο Σουρέρ καταδικάστηκε σε 141 φορές ισόβια, στις 20 Ιουνίου του 2019.

Η έφεση του ακόμη εκκρεμοδικεί.

Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,494,ΑΠΟΨΕΙΣ,1502,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,564,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,214,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,530,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,48,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4844,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1606,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,315,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,101,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2418,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,625,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,660,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1788,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2313,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4023,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1148,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1159,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,632,ΥΓΕΙΑ,2376,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Ερντογάν - Υπόλογος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αναφέρει έκθεση μυστικών υπηρεσιών
Ερντογάν - Υπόλογος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αναφέρει έκθεση μυστικών υπηρεσιών
Αποκαλύψεις για συνδέσμους και σχέσεις του Ερντογάν με το ISIS, το Κατάρ, τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και το λιβυκό πετρέλαιο έφερε στο
https://1.bp.blogspot.com/-YCwwsMPvtbM/X0-Sbhg6KtI/AAAAAAACByg/aiJl9K6qKAQJwBlW88QNqPBZHfdv2shuwCLcBGAsYHQ/s640/ypologos-gia-egklimata-kata-tis-anthropotitas-o-erntogan-ti-anaferei-ekthesi.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-YCwwsMPvtbM/X0-Sbhg6KtI/AAAAAAACByg/aiJl9K6qKAQJwBlW88QNqPBZHfdv2shuwCLcBGAsYHQ/s72-c/ypologos-gia-egklimata-kata-tis-anthropotitas-o-erntogan-ti-anaferei-ekthesi.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2020/09/ypologos-gia-egklimata-kata-tis-anthropotitas-o-erntogan-ti-anaferei-ekthesi.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2020/09/ypologos-gia-egklimata-kata-tis-anthropotitas-o-erntogan-ti-anaferei-ekthesi.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων