ΚΟΣΜΟΣ

30.000 απολύσεις εντός του 2020 στην Lufthansa

Μπορεί η Lufthansa να έλαβε κρατική βοήθεια 9 δισ. ευρώ, ωστόσο μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει απολύσει 29.000 υπαλλήλους και θα προχωρήσει σε περικοπές ακόμα 10.000 θέσεων εργασίας το επόμενο έτος.

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Γερμανίας και οι θυγατρικές του, Eurowings, Swiss, Austrian και Brussels Airlines, μείωσαν τα δρομολόγια, το στόλο και το προσωπικό τους, καθώς ο κλάδος των αερομεταφορών δεν αναμένεται να ανακάμψει στα επίπεδα προ πανδημίας πριν το 2025.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Bild am Sonntag, που επικαλείται ανώνυμες πηγές από την εταιρεία, αυτή θα «κόψει» 20.000 θέσεις εργασίας εκτός της Γερμανίας και θα πουλήσει τη μονάδα LSG, η οποία απασχολεί 7.500 άτομα, μειώνοντας το συνολικό προσωπικό σε 109.000.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Lufthansa έχει ήδη χρησιμοποιήσει 3 δισ. ευρώ από το κρατικό χρήμα που εξασφάλισε, ενώ αύριο αναμένεται επίσημη ανακοίνωση.

Το Reuters μετέδωσε προχθές ότι μια συμφωνία για μείωση του κόστους και την εξοικονόμηση θέσεων εργασίας κέρδισε την υποστήριξη της πλειοψηφίας των μελών του γερμανικού συνδικάτου Verdi, που εργάζονται για την εταιρεία.

Η συμφωνία έρχεται μετά από μήνες «σταμάτα-ξεκίνα» στις συνομιλίες, κατά τη διάρκεια των οποίων το συνδικάτο κατηγόρησε τη διοίκηση ότι προσπαθεί να μειώσει θέσεις εργασίας ακόμη και μετά την κρατική διάσωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Δένδιας: Θερμά συγχαρητήρια στον Ρόμπερτ Μενέντεζ, «ενός διακεκριμένου γερουσιαστή και ενός μακροχρόνιου φίλου της Ελλάδας»

Θερμά συγχαρητήρια στον Ρόμπερτ Μενέντεζ, «ενός διακεκριμένου γερουσιαστή και ενός μακροχρόνιου φίλου της Ελλάδας», για ...