“Θα μπορούσαμε να υπογράψουμε μια συμφωνία με την Αίγυπτο έπειτα από διαπραγματεύσεις για τη θαλάσσια δικαιοδοσία στη βάση της πορείας των σχέσεών μας”, δηλώνει τώρα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μετά από τα Fake news για το Ισραήλ, είναι φανερό ότι ξεκίνησαν την μαύρη προπαγάνδα με την Αίγυπτο… Νομίζει ο Τσαβούσογλου ότι ο στρατηγός αλ Σίσι ξέχασε την πολεμική εναντίον του όπως

Μιλώντας στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γεωργιανό ομόλογό του Νταβίτ Ζαλκαλιάνι, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η Αίγυπτος όταν το 2020 υπέγραψε συμφωνία με την Ελλάδα, σεβάστηκε τα νότια σύνορα της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στα ανατολικά της σύνορα.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό, η Αίγυπτος χωρίς να μπει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα συνέχισε τις σεισμικές έρευνες και δραστηριότητές της εντός της δικής της υφαλοκρηπίδας.

“Η Αίγυπτος συνεχίζει να σέβεται την υφαλοκρηπίδα μας, αυτό το αντικρίζουμε θετικά”, ανέφερε. Ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι Τουρκία και Αίγυπτος είναι δύο χώρες με τα μεγαλύτερα σύνορα και ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο και μπορούν να διαπραγματευτούν το ζήτημα των θαλάσσιων ζωνών, υπογράφοντας μια συμφωνία μεταξύ τους στο μέλλον με βάση την πορεία των σχέσεών τους.

Επικοινωνία Δένδια – Τσαβούσογλου μετά τον σεισμό στην Ελασσόνα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας μετά τον σεισμό στην Ελλάδα.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Δένδιας σε ανάρτηση του, ο κ. Τσαβούσογλου επικοινώνησε μαζί του προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα μετά το σεισμό που έγινε σήμερα στην Ελασσόνα, αλλά και την ετοιμότητα της Τουρκίας να συνεισφέρει βοήθεια αν προκύψει ανάγκη.

Πηγή: hellasjournal.com

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.