Η IAF είπε ότι ο πύραυλος έπληξε ένα παροπλισμένο πλοίο του Ινδικού Ναυτικού. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε «στενό συντονισμό» με το Ινδικό Ναυτικό.

«Σήμερα στην ανατολική ακτή, η IAF ανέλαβε ζωντανή εκτόξευση πυραύλου BrahMos από αεροσκάφος Su30-MKI. Ο πύραυλος πέτυχε ένα άμεσο χτύπημα στον στόχο, ένα παροπλισμένο πλοίο του Ινδικού Ναυτικού. Η αποστολή πραγματοποιήθηκε σε στενό συντονισμό με το Ινδικό Ναυτικό», ανέφερε η IAF σε tweet.

Η κυβέρνηση είχε προχωρήσει στην ενσωμάτωση του αεροσκάφους BrahMos στα μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi το 2016, προκειμένου να ενισχύσει την αεροπορική ικανότητα της IAF. Η IAF είχε εισαγάγει την πρώτη μοίρα μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi-30MKI στην αεροπορική βάση Thanjavur στο Ταμίλ Ναντού.

Τον Ιανουάριο η Ινδία είχε εκτοξεύσει με επιτυχία την προηγμένη έκδοση του πυραύλου BrahMos από την ακτή της Οντίσα. Οι αμυντικές δυνάμεις εκτόξευσαν επίσης τον πύραυλο εγχώριας κατασκευής από πολεμικό πλοίο στον Ινδικό Ωκεανό.

Ο πύραυλος είναι εξοπλισμένος με τεχνολογία stealth και ένα προηγμένο σύστημα καθοδήγησης που τον βοηθά να χτυπά στόχους με υπερηχητική ταχύτητα.

Ο πύραυλος BrahMos μπορεί να εκτοξευθεί με επιτυχία από υποβρύχια, πλοία, μαχητικά αεροσκάφη και από ξηρά.

[ΠΗΓΗ]

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.