Η αντίσταση των ανταρτών στην εισβολή του τουρκικού στρατού, που συνεχίζεται από τις 23 Απριλίου στις Αμυντικές Περιοχές “Medya” στο Νότιο Κουρδιστάν, συνεχίζεται. Δύο μαχήτριες από τις γυναίκες αντάρτισσες YJA Star μίλησαν για την αντίστασή τους στους κατακτητές στο Xakurke.

Η Νουντέμ Φαρκίν αναφέρθηκε σε μια ενέργειά τους κατά των τουρκικών δυνάμεων κατοχής στο Xakurke του Ιράκ: «Επιτεθήκαμε στον εχθρό από δύο πλευρές, έξι στρατιώτες τιμωρήθηκαν. Μετά από αυτό, ο εχθρός επιτέθηκε στους αντάρτες με drones και μαχητικά βομβαρδιστικά. Παλαιότερα, ο τουρκικός στρατός διεξήγαγε χερσαία επιχείρηση μετά από αντάρτικες ενέργειες για να περιορίσει την ελευθερία κινήσεων των ανταρτών. Αλλά ο εχθρός δεν διαθέτει αυτή τη δύναμη αυτή τη στιγμή. Του λείπει το θάρρος για μία μάχη σώμα με σώμα. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιεί κάθε είδους τεχνολογία».

Ο αντάρτισσα Φαρκίν συνέχισε: «Δεν πολεμάμε στην πραγματικότητα ενάντια σε στρατιώτες, αλλά ενάντια στην τεχνολογία. Ο τουρκικός στρατός δεν έχει το θάρρος να μας αντιμετωπίσει. Η πολεμική τεχνολογία είναι ανθρωπογενής και ο άνθρωπος είναι αυτός που μπορεί να την κάνει να αποτύχει.

Ο εχθρός δεν επιλέγει να μας επιτεθεί με την πιο σύγχρονη τεχνολογία όπλων επειδή είναι δυνατός, αλλά αντίθετα, επειδή είναι αδύναμος. Αυτό δείχνει πόσο δειλοί είναι.

Κάθε μέρα εμφανίζονται άνθρωποι στην τηλεόραση που ισχυρίζονται ότι έχουν καταστρέψει το PKK. Στην πραγματικότητα, δεν πιστεύουν ούτε και οι ίδιοι τον εαυτό τους. Ο σκοπός αυτών των δηλώσεων είναι η ηθική ενίσχυση των Τούρκων στρατιωτών. Γι’ αυτό διεξάγεται συνεχώς μία ψευδή προπαγάνδα. Εμείς εδώ πολεμάμε ως γυναίκες στην περιοχή της Μάρτυρος Μπεριτάν, με το πνεύμα αντίστασης της συντρόφισσας Μπεριτάν ενάντια στον εχθρό. ”

Η Ντιρόκ Αμέντ είναι επίσης μέρος της αντίστασης ενάντια στις τουρκικές επιθέσεις στο Xakurke. Είπε: «Ως μαχήτρια των YJA Star, παίρνω μέρος στην αντίσταση ενάντια στον εχθρό στο Xakurke. Το τουρκικό κράτος προσπαθεί να σπάσει τη θέλησή μας με την τεχνολογία του. Ωστόσο, οι αντάρτες ανάγκασαν τον εχθρό να αποτύχει. Ο εχθρός είχε ξεκινήσει μια επιχείρηση στο Γκίρε Σεχίντ Καμουράν. Όταν οι μαχήτριες YJA Star ήρθαν στην περιοχή, ανακαλύψαμε μια κάμερα παρακολούθησης και μια φωτογραφική παγίδα που είχε τοποθετήσει ο εχθρός. Καταστρέψαμε το σύστημα κάμερας και κατασχέσαμε τη φωτοπαγίδα. Στη φωτογραφική παγίδα υπήρχαν μια κάρτα SIM και μια κάρτα μνήμης. Εκεί υπήρχαν φωτογραφίες Τούρκων στρατιωτών».

Η αντάρτισσα Αμέντ συνέχισε:

«Το τουρκικό κράτος δεν μπορεί να αφήσει τους στρατιώτες του να μας πολεμήσουν. Απλώς συνεχίζει να μας επιτίθεται με την τεχνολογία του. Ως αντάρτισσες, είμαστε τώρα σε θέση να αποτρέψουμε αυτές τις επιθέσεις. Καμία τεχνολογία δεν μπορεί να σπάσει τη θέλησή μας. Είμαστε έτοιμες να εκπληρώσουμε το έργο μας. Χαιρετίζουμε όλους τους φίλους και συναγωνιστές που παίρνουν μέρος στις επιθέσεις “Cenga Xabûrê” και “Bazên Zagrosê”».

[ΠΗΓΗ]

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η πηγή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ