Νέα πραγματικότητα σε έναν από τους επιχειρησιακά πιο άριστους στρατούς στον κόσμο, τον βρετανικό.

Οι στρατιώτες δεν πρέπει πλέον να αναφέρονται ο ένας στον άλλο ως «παλληκάρια», σε μία κίνηση που αποσκοπεί στην προσπάθεια εξίσωσης των φύλων στο βρετανικό στράτευμα.

Πιο συγκεκριμένα, στο 22ο Σύνταγμα Πεζικού του βρετανικού στρατού δόθηκε η εντολή να μην χρησιμοποιείται η παραπάνω λέξη καθώς μπορεί να προσβάλλει άτομα του άλλου φύλου (γυναίκες), ακόμα κι όταν αυτές δεν υπάρχουν στο χώρο!

Λέξεις όπως η «ανθρωπότητα» και η «αθλητικότητα» έχουν επίσης δαιμονοποιηθεί, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις αναδιαμορφώνονται ως ουδέτερος ως προς το φύλο οργανισμός.

Τα παραδείγματα είναι πάμπολλα και στην πραγματικότητα δεν αναδύθηκαν στην επιφάνεια εν έτει 2021, αλλά είναι αποτέλεσμα μία μακρόχρονης διαδικασίας κατά την οποία οι βρετανικές Ε.Δ. δίνουν βάση στο «πολιτικά ορθό λεξιλόγιο».

Πάρτε ένα παράδειγμα:

Πηγή: el.gr

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.