Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία θα προχωρήσει σε δοκιμαστική εκτόξευση του RS-28 (15A28) Sarmat ICBM, o οποίος θα αντικαταστήσει τον σοβιετικό πύραυλο R-36M2 Voyevoda.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ ακύρωσαν ξανά τη δοκιμαστική εκτόξευση του ICBM LGM-30G Minuteman III (“Minuteman-3”).

Ρωσικές πληροφορίες αναφέρουν πως έως τις 24 Απριλίου, θα γίνει δοκιμαστική εκτόξευση Sarmat ICBM από το Plesetsk στην περιοχή του Αρχάγγελσκ με τελικό προορισμό το πεδίο εκπαίδευσης Kura στην Καμτσάτκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πληροφορία αυτή διοχετεύτηκε στα ρωσικά ΜΜΕ αμέσως μετά την απώλεια του καταδρομικού Moskva.

Οι Ρώσοι σημειώνουν πως “δεν υπάρχει λόγος να ακολουθηθεί το παράδειγμα των ΗΠΑ που ακύρωσαν τις δοκιμαστικές εκτοξεύσεις του Minuteman III δύο φορές τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους με το πλασματικό πρόσχημα της «μη κλιμάκωσης» της κατάστασης. Η εκτόξευση είναι απλώς απαραίτητη για έναν πλήρη επανεξοπλισμό.

Εξάλλου, στις 7 Απριλίου, η Υπηρεσία Προηγμένων Προγραμμάτων Άμυνας (DARPA) του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ αποκάλυψε πως έλαβε χώρα επιτυχημένη δοκιμή ενός ακόμη πυραύλου HAWC”.

Το στρατηγικό όπλο RS-28 Sarmat – Με κεφαλή MIRV

Ο διηπειρωτικός πύραυλος Sarmat αντικαθιστά τους РС-20В Satan. Οι εργασίες ανάπτυξης του νέου πυραύλου ξεκίνησαν το 2009.

Ο RS-28 Sarmat (κωδική ονομασία NATO SS-X-29 ή SS-X-30) διαθέτει κινητήρα υγρών καυσίμων και μπορεί να φέρει κεφαλή MIRV. Είναι ένα από τα έξι νέα ρωσικά στρατηγικά όπλα που παρουσίασε ο B.Πούτιν το 2018.

Ο Sarmat μπορεί να φέρει οπλικό φορτίο μέχρι 10 τόνων με 10 βαριές ή 15 ελαφρύτερες κεφαλές MIRV ή 3 πολυηχητικά βλήματα Avangard (HGV)ή συνδυασμό όλων των παραπάνω.

Διαθέτει αντίμετρα για την αντιμετώπιση της εχθρικής αεράμυνας ενώ δεν εντοπίζεται εύκολα από τα αμερικανικά μέσα επιτήρησης και τα αμυντικά συστήματα.

Ο Sarmat σχεδιάστηκε ειδικά για να διεισδύσει σε οποιοδήποτε τρέχον ή μελλοντικό σύστημα βαλλιστικής άμυνας (Ballistic Missile Defence – BMD).

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η εντυπωσιακή εμβέλεια του βλήματος αγγίζει τα 18.000 χιλιόμετρα.

Τέλος, η προετοιμασία εκτόξευσης του συστήματος RS-28 Sarmat είναι κάτω από 60 δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας ένα πολύ αυτοματοποιημένο σύστημα το οποίο σημαίνει ότι σε ελάχιστο χρόνο μπορεί να πυροδοτηθεί για να πλήξει τον εχθρό.

Οι Ρώσοι σκοπεύουν επίσης να προστατεύσουν τον RS-28 Sarmat με τα νέα συστήματα αεράμυνας S-500.

Πολωνία: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για “πυρηνικό πλήγμα”

Η Πολωνία έχει καταρτίσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης με σκοπό την διασφάλιση της συνέχισης της κυβέρνησης και του πολέμου σε περίπτωση που η χώρα δεχτεί πυρηνική επίθεση από την Ρωσία.

Η αποκάλυψη έγινε από τον πρώην υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Κρίστοφερ Μίλερ, κατά την διάρκεια συνάντησης του με Πολωνούς Αξιωματούχους.

Επί της ουσίας μιλάμε για “κόκκινο συναγερμό” στην Πολωνία. Ποτέ άλλοτε δεν φτάσαμε τόσο κοντά ώστε να εφαρμοστούν σχέδια έκτακτης ανάγκης που αφορούν πυρηνικό βομβαρδισμό.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί πολλά ερωτηματικά καθώς ο πρώτος που μίλησε εδώ και καιρό για πυρηνικό πλήγμα κατά της Πολωνίας ήταν ο Στρατηγός Wesley Clark, ο οποίος υπηρέτησε ως Διοικητής της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ/Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής στην Ευρώπη.

Πλέον δημιουργείται το εύλογο ερώτημα, τι ακριβώς γνωρίζουν οι Αμερικανοί και από πότε;

Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες. Ρωσικές πληροφορίες κάνουν λόγο για δοκιμαστική εκτόξευση τις επόμενες ημέρες του διηπειρωτικού πυραύλου RS-28 Sarmat. Αυτό σημαίνει πως η Ρωσία θα έχει σε ετοιμότητα τις στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις. Άρα η “πυρηνική ασπίδα” θα είναι ενεργοποιημένη για οποιονδήποτε συμβατικό βομβαρδισμό ΝΑΤΟϊκών κονβόι.

Πηγή: warnews247.gr

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.