ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑΤΟΥΡΚΙΑ

Δικηγόρος του Ντεμιρτάς: Ετοιμάζεται ο εισαγγελέας να μηνύσει και τον Ερντογάν;

Ο δικηγόρος του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, Mahsuni Karaman, σε αναφορά του σχετικά με το κατηγορητήριο για το Κομπάνι, δήλωσε: “Η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας έκρινε τη διαδικασία ειρήνης μεταξύ Κούρδων και τουρκικού καθεστώτος, ως έγκλημα στο νέο κατηγορητήριο της για την υπόθεση Κομπάνι, καθιστώντας υπό αυτή την έννοια τον Ερντογάν και τους φίλους του αντιστοίχως κατηγορούμενους”.

Ο Mahsuni Karaman, δικηγόρος του πρώην συμπροέδρου του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο οποίος κρατείται επί του παρόντος στις τουρκικές φυλακές από το 2016, έκανε μια δήλωση από τον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το κατηγορητήριο που εκπονήθηκε στο πλαίσιο των 3.530 σελίδων με τον τίτλο “Έρευνα Κομπάνι”. Ο Karaman ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος του ΑΚΡ Ταγίπ Ερντογάν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει και αυτός κατηγορίες βάσει της έρευνας, στα πλαίσια της συμμετοχής του «στη διαδικασίας ειρηνικής επίλυσης» του Κουρδικού ζητήματος.

Ετοιμάζονται να μηνύσουν τον Ερντογάν;

Ο Karaman επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η πραγματική έκπληξη στο κατηγορητήριο των 3.500 σελίδων δεν ήταν αυτή τη φορά ο συνήθης «ανώνυμος μάρτυρας», αλλά ο «ανώνυμος κατηγορούμενος» και εξήγησε:

“Αυτή τη φορά υποθέτω ότι η πραγματική έκπληξη στο κατηγορητήριο των 3.500 σελίδων είναι ο «ανώνυμος κατηγορούμενος» αντί για τον «ανώνυμο μάρτυρα», όπως μας τους εμφανίζουν συνήθως. Ο Γενικός Εισαγγελέας της Άγκυρας έκρινε τη «διαδικασία επίλυσης του Κουρδικού» ως έγκλημα, καθιστώντας έτσι τον Ερντογάν και τους φίλους του «ανώνυμους και πιθανούς μελλοντικούς κατηγορούμενους». Το γεγονός ότι θεωρήθηκε έγκλημα η επίσκεψη στην Κανδήλι εις γνώση και κατ’ εντολήν της κυβέρνησης, καθιστά αδιαμφισβήτητα τον Ερντογάν και τους φίλους του κατηγορούμενους.

Το AKP το γνωρίζει αυτό; Ετοιμάζονται πράγματι να μηνύσουν τον Ερντογάν και τους φίλους του για τη διαδικασία επίλυσης;”

Πηγή: infognomonpolitics.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ