ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύο μηνών Παράταση στα τέλη κυκλοφορίας

Παράταση δύο μηνών, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, πήραν τα τέλη κυκλοφορίας, όπως αναμενόταν, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, η νέα προθεσμία λήγει στις 26 Φεβρουαρίου 2021.

Όπως ανέφερε το νωρίτερα το ΒΝ, οι υποχρεώσεις για τα νοικοκυριά «πηγαίνουν και έρχονται», και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο στους κόλπους του οικονομικού επιτελείου αξιολογείται πρόταση να έρθει νωρίτερα από κάθε άλλη φορά το μέτρο που προβλέπει «τέλη ανάλογα με τον μήνα κυκλοφορίας του οχήματος».

Πρακτικά είναι κάτι που θα γίνει πολύ εύκολα χάρη στη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας υποστηρίζεται η ψηφιακή κατάθεση των πινακίδων για τα οχήματα που θα τεθούν σε ακινησία.

Με την ίδια ακριβώς, πλην όμως αντίστροφη, διαδικασία οι ιδιοκτήτες μπορούν να πάρουν πίσω τις πινακίδες (σ.σ. άλλωστε τις κρατάνε στο σπίτι) και να τα θέσουν σε κυκλοφορία πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο των μηνιαίων τελών.

Επισημαίνεται ότι η αξία των τελών κυκλοφορίας δεν έχει αλλάξει και παραμένει στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ όσοι αποκτήσουν Ι.Χ. μετά την 1η Ιανουαρίου του 2021 πρέπει να ξέρουν ότι εφαρμόζεται νέα κλίμακα υπολογισμού των τελών ανάλογα με τους ρύπους του οχήματος.

  • Το φετινό ειδοποιητήριο για τα τέλη περιλαμβάνει και έναν QR Code.
  • Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.
  • Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν τα τέλη είτε με web banking ή με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και ΕΛΤΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ