ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν: Ζήτησε από τη Μέρκελ Σύνοδο ΕΕ – Τουρκίας

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε σήμερα στην καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ την επιθυμία του να οργανωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους μια σύνοδος Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αναμένει από την πλευρά του “αξιόπιστες πράξεις” για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο πλευρών.

“Ο πρόεδρος Ερντογάν επανέλαβε την επιθυμία του να οργανωθεί μια σύνοδος Τουρκίας-ΕΕ πριν από τη λήξη της πορτογαλικής προεδρίας” ανέφερε η τουρκική προεδρία μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν νωρίτερα οι δύο ηγέτες.

Ακολούθησε το sahiel.gr στο Instagram!

Ο Ερντογάν είπε επίσης στη Μέρκελ ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να διατηρήσει “θετικό” πνεύμα στις σχέσεις της με την ΕΕ.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα Καγκελάριος χαιρέτισε τα πρόσφατα “θετικά μηνύματα” και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, στη συνομιλία της με τον Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, η Καγκελάριος τόνισε ότι “είναι σημαντικό να επιτευχθεί πρόοδος στα διαφιλονικούμενα θέματα στο πλαίσιο του διαλόγου”, ενώ επαναβεβαίωσε “τη σημασία σταθερών και εποικοδομητικών σχέσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας”.

Όπως επισήμανε ο κ. Ζάιμπερτ, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκαν διμερή και διεθνή θέματα, αλλά και οι προκλήσεις της πανδημίας.

Comments are closed.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ:ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ