ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΤΟΥΡΚΙΑ

Ετοιμάζουν ελληνοτουρκική σύρραξη και ανατροπή του Ρ.Τ.Ερντογάν; – Περίεργη εμφάνιση Φ.Γκιουλέν – Τι είπε για την χώρα μας

Αρθρογράφος: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Περίεργες δηλώσεις του γνωστού ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος διαβιεί στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Πενσιλβάνια και αποτελεί «κόκκινο πανί» για τον Ρ.Τ.Ερντογάν, έπαιξαν στο ελληνικό κανάλι Mega κατ’ αποκλειστικότητα μάλιστα στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega», η οποία μετέδωσε αποσπάσματα από την παρουσίαση που θα γίνει για το βιβλίο του σήμερα το απόγευμα.

Κάποιοι θέλουν τον Φ.Γκιουλέν για μελλοντικό πρόεδρο της Τουρκίας κατόπιν ανατροπής Ρ.Τ.Ερντογάν;

Δημιουργούνται εύλογα κάποια ερωτήματα: Ο Φ.Γκιουλέν είναι το «απόλυτο κακό» για τον Ρ.Τ.Ερντογάν και αγαπημένο «παιδί» των Δημοκρατικών οι οποίοι κυβερνούν αυτή την στιγμή της ΗΠΑ (βέβαια το ποιος κυβερνάει πραγματικά εκεί είναι πολύ πιο σύνθετο ζήτημα).

Φαίνεται σαν να ξεκίνησε η δημιουργία του «προφίλ» του για μελλοντικός πρόεδρος της Τουρκίας όταν πάψει να υπάρχει ο Ρ.Τ.Ερντογάν, δηλαδή είτε βιολογικά (φύγει από την ζωή) είτε πρακτικά (με ανατροπή).

Η ανατροπή στην Τουρκία μπορεί να γίνει μόνο με έναν τρόπο. Μετά από ήττα σε πολεμική σύρραξη. Κάποιοι κύκλοι στις ΗΠΑ θέλουν μια ελληνοτουρκική σύρραξη, στην οποία η Ελλάδα θα βοηθηθεί αρκετά ώστε να την κερδίσει και μετά να υπάρξει αλλαγή εξουσίας στην Άγκυρα.

Ο μόνος τρόπος για να επαναφέρουν την Τουρκία στην Δύση είναι ένας άλλος πρόεδρος

Οι κύκλοι αυτοί (ανήκοντες στο λεγόμενο βαθύ κράτος) θεωρούν πως είναι ο μόνος τρόπος για να επαναφέρουν την Τουρκία πίσω στην Δύση. Όπως είναι γνωστό η Δύση αγαπάει πάντα την Τουρκία αλλά απεχθάνεται τον Ρ.Τ.Ερντογάν που θέλει να την κάνει ανεξάρτητη υπερδύναμη με δική της Αυτοκρατορία και ζώνη επιρροής.

Πάντως, επιστροφή της Τουρκίας στην Δύση μακροπρόθεσμα θα σημάνει την γεωπολιτική εκ νέου υποβάθμιση της Ελλάδας. Καλό είναι να το ξέρουμε αυτό και να μην έχουμε αυταπάτες.

Θα το τονίζουμε πάντα. Δεν υπάρχουν φιλίες με κανένα κράτος. Μόνο συγκυριακές συμπλεύσεις συμφερόντων και όταν γίνεται αυτό πρέπει να κερδίζουμε όσο δυνατόν περισσότερα ανταλλάγματα για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις περιόδους που δεν θα μας θεωρούν «απαραίτητους».

“Η Ελλάδα για εμάς είναι πολύ σημαντική. Τα δύο έθνη για μια περίοδο θεωρούνταν αδέλφια. Κάποιοι ακολουθώντας λάθος τακτικές και στρατηγικές μας χώρισαν από φίλους και συνοδοιπόρους. Ίσως μια μέρα αυτοί οι άνθρωποι να συγκεντρωθούν πάλι όλοι μαζί. Αν όμως αυτή η σύμπραξη μπορέσει να γίνει έστω και με τέτοιο τρόπο πρέπει να αντιμετωπιστεί με εκτίμηση” δηλώνει ο Αμπντουλάχ Γκιουλέν.

Η κοινωνία Ωρα MEGA παρουσίασε αποκλειστικά αποσπάσματα δηλώσεων του “ορκισμένου εχθρού” του Ερντογάν που θα παιχθούν το απόγευμα ολόκληρα στην παρουσίαση του βιβλίου του από τις εκδόσεις Παπαζήση.

Σύμφωνα με την κυρία Μάρκου, οι εκδόσεις Παπαζήση είναι στοχοπροσηλωμένες στο πανεπιστημιακό και πολιτικό βιβλίο. Επόμενο είναι να αναλάβει και την έκδοση του βιβλίου για τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο Γκιουλέν αναφέρει μεταξύ άλλων “Δεν θέλω να υποστηρίξω καμία πλευρά για οποιονδήποτε λόγο. Είτε κάποιος είναι αθώος είτε αδικημένος αυτοί τότε είναι δυνατόν να συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο.

Αυτό διδάσκει άλλωστε ο ουμανισμός. Όσο δύσκολο και αν φαίνεται είναι αναπόφευκτο να γίνει. Μπορεί μια χώρα να δείχνει ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος μιας ευθύνης. Ωστόσο νομίζω ότι μόλις γίνει ξεκάθαρο δεν θα υπάρξουν διαφωνίες.

Στην Τουρκία και στη Συρία και σε πολλές άλλες χώρες υπάρχουν άνθρωποι που όταν σκέφτονται μια άλλη χώρα, η πρώτη που έρχεται στο νου τους είναι η Ελλάδα. Η Ελλάδα έδειξε γενναιότητα. Έδειξε ότι είναι μια χώρα αδερφός. Και εμείς λογω της αδελφοσύνης αυτής, τους θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση. Έτσι θα γραφτεί στις ένδοξες σελίδες της ιστορίας με φανταχτερό χρυσό και ασήμι. Είναι μια συμπεριφορά η οποία υπόσχεται ενότητα και ομόνοια για το μέλλον μας”.

Η παρουσίαση του βιβλίου Γκιουλέν στην Ελλάδα

Το βιβλίο, όπως είπε η κυρία Μάρκου, δεν γράφτηκε από τον ίδιο, αλλά από έναν ληθουρανό πάστορα καθηγητή πανεπιστημίου, με αντικείμενο την ιστορία του χριστιανισμού.

Δεν πρόκειται για αγιογραφία, αλλά μιλάει για τον ιεροκήρυκα, τα θετικά και τα αρνητικά του, είπε η κυρία Μάρκου.

Στην εκδήλωση της παρουσίασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης, θα προβληθούν δηλώσεις του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η κυρία Μάρκου μίλησε για το περιεχόμενο του βιβλίου, αλλά και των δηλώσεών του.

 

Πηγή: warnews247.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *