Οι δορυφορικές εικόνες που ανήρτησε η υπηρεσία της ΕΕ Copernicus/Emergency Management Service- Mapping από τη Βόρεια Εύβοια σοκάρουν αφού γίνεται σύγκριση δορυφορικής εικόνας που ελήφθη στις 3 Αυγούστου με αυτή που ελήφθη στις 8 Αυγούστου και ενώ η φωτιά ακόμα δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Μέχρι στιγμής από την πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια που κατακαίει για ένατη ημέρα έχουν γίνει στάχτη 507.950 στρέμματα με τους επιστήμονες να εκτιμούν ότι θα φτάσουν 700.000.

Πρόκειται, ήδη, για τη μεγαλύτερη καταστροφή που έχει συμβεί ποτέ σε μια περιοχή αφού η προηγούμενη ήταν το 2007 στην Ηλεία όπου είχαν καεί 443.280 στρέμματα.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών της ΕΕ για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS) η έκταση που έχει καεί μέχρι στιγμής στα όρια Ηλείας-Αρκαδίας υπολογίζεται σε 150.150 στρέμματα.

Ακολουθεί με 111.120 καμένα στρέμματα η φωτιά που κατέκαψε την Λακωνία (στην ευρύτερη περιοχή του Γυθείου) και στην τέταρτη θέση η πύρινη λαίλαπα στην Αττική που αποψίλωσε συνολικά –σύμφωνα με το EFFIS- 84.540 στρέμματα δάσους.

[ΠΗΓΗ]

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.