Συγκεκριμένα η Γαλλική Γερουσία με ευρεία πλειοψηφία 262 έναντι 64, αποφάσισε ότι το εμβόλιο covid-19 δεν θα ενταχθεί στον κατάλογο των υποχρεωτικών εμβολίων στον Κώδικα Δημόσιας Υγείας. Έτσι οι Γερουσιαστές καταψήφισαν το νομοσχέδιο που κατέθεσε η Σοσιαλιστική Ομάδα στην Γερουσία.

Αυτό είναι ένα ακόμη δημοκρατικό ράπισμα στους υποστηρικτές του υποχρεωτικού εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό οι οποίοι ζητούσαν τα mRNA εμβόλια να συμπεριληφθούν με τα 11 άλλα εμβόλια που επιβλήθηκαν ως υποχρεωτικά σε παιδιά που γεννήθηκαν από το 2018 και μετά.

Επιπλέον απορρίπτοντας οι γερουσιαστές τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με mRNA εμβόλια, καταφέρνουν να αποσυσχετίσουν αυτά τα πειραματικά σκευάσματα με άλλα εγκεκριμένα εμβόλια όπως πχ αυτό της πολιομυελίτιδας.

Το κείμενο της σχετική πρότασης νόμου είχε κατατεθεί από μέλη της σοσιαλιστικής ομάδας στα τέλη Αυγούστου.

Την περασμένη εβδομάδα, το κείμενο είχε ήδη αποτύχει να πείσει την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στην πλειοψηφία της. Από τις 24 Ιουλίου, οι σοσιαλιστές γερουσιαστές προσπάθησαν να εισαγάγουν αυτή τη διάταξη τροποποιώντας το νομοσχέδιο που θεσπίζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους υγειονομικούς και το υγειονομικό πάσο. Απορρίφθηκε τότε με 262 ψήφοι έναντι 76.

Τελικά η πρόταση νόμου ψηφίστηκε σχεδόν μόνο από μέλη της σοσιαλιστικής ομάδας που είναι και αυτή που εκπόνησε το κείμενο. Οι άλλες κομματικές ομάδες το καταψήφισαν(εκτός από 3 γερουσιαστές της δεξιάς) ενώ υπήρξαν και 14 αποχές. Η κυβέρνηση επίσης δια του Adrien Taquet, εξέφρασε την αντίθεσή της «προτιμάμε να πείσουμε παρά να εξαναγκάσουμε » επέμεινε ο Υπουργός για παιδική ηλικία και οικογένεια.

Πηγή: oparlapipas.gr

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η πηγή του.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.