Πυρά ερρίφθησαν εναντίον αστυνομικών για δεύτερη συναπτή νύχτα στη Μαρτινίκα, ένα νησί στις γαλλικές Αντίλλες, μετέδωσαν σήμερα τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης σε μια ένδειξη ότι οι ταραχές που ξέσπασαν μετά την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της COVID-19 στη γειτονική της Γουαδελούπη έχουν εξαπλωθεί εκεί.

Το δίκτυο BFM TV, επικαλούμενο τις αστυνομικές δυνάμεις, μετέδωσε ότι οι πυροβολισμοί διήρκεσαν πολλές ώρες και επισήμανε ότι η κατάσταση είναι “πολύ τεταμένη” παρότι τα συνδικάτα διέταξαν την απομάκρυνση των οδοφραγμάτων που είχαν τοποθετήσει οι διαδηλωτές.

Πυροβολισμοί είχαν στόχο αστυνομικούς τις τελευταίες ημέρες και στη Γουαδελούπη, όπου χθες ξεκίνησε η δεύτερη εβδομάδα γενικής απεργίας και πολλά καταστήματα παραμένουν κλειστά μετά τις ολονύχτιες λεηλασίες εν μέσω των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας. Οι πολίτες της Γουαδελούπης και της Μαρτινίκας αντιδρούν κυρίως για το μέτρο, που ισχύει και στην ενδοχώρα της Γαλλίας, το οποίο επιβάλλει σε όλους τους υγειονομικούς εργαζόμενους να εμβολιαστούν κατά της COVID-19.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού και των πυροσβεστών προκάλεσε οργή στον πληθυσμό που κατάγεται από σκλάβους που εργάζονταν στις γαλλικές φυτείες ζαχαροκάλαμου. Στη διάρκεια του 20ου αιώνα, πολλοί άνθρωποι στη Γουαδελούπη εκτέθηκαν επίσης συστηματικά σε τοξικά φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνταν στις φυτείες μπανάνας.

[ΠΗΓΗ]

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η πηγή του.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.