Ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής Γιώργος Φίλης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι Ένα 90,4 (30-03-2022 / kanaliena gr).

Ο κ. Φίλης εκτίμησε ότι έχουμε ακόμα δρόμο όσον αφορά στις εξελίξεις στο πόλεμο της Ουκρανίας και όπως είπε χαρακτηριστικά, η δεύτερη φάση είναι πιο δύσκολη καθώς όταν θα πάμε προς την κλιμάκωση της κρίσης και η Ρωσία δεν θα έχει προλάβει να πετύχει τους στόχους της, θα υπάρξει μεγάλος κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση.

Ο κ. Φίλης στη συνέχεια αναφέρθηκε στην στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Όπως είπε η Τουρκία ζει μια εφιαλτική κατάσταση, ο κ. Ερντογάν δεν ζει το μύθο του αλλά τον εφιάλτη του. Γιατί η Τουρκία μπορεί να λειτουργεί με αυτού του τύπου τις διπλωματικές κινήσεις, και με τον αστυφύλαξ και με τον Χωροφύλαξ, όσο η κρίση είναι ελεγχόμενη, αλλά όταν θα ξεφύγει από τον έλεγχο η κρίση και θα διαρραγούν πλήρως πλέον οι σχέσεις Ανατολής Δύσης, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφαιθεί από τη Δύση να κάνει αυτό το οποίο κάνει τώρα. Άρα θα αναγκαστεί να λάβει θέση.

Στο τέλος ο κ. Φίλης αναφέρθηκε στη διάδοχη κατάσταση του Ρώσου Προέδρου επισημαίνοντας ότι για να πάμε σε αυτή την κατάσταση θα πρέπει να έχει πραγματικά ηττηθεί επί του πεδίου της μάχης η Ρωσία.

Πηγή: Ενημέρωση & Σκέψη

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.