Όχι δεν θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού λέει ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης αλλά θα σταματήσει να λειτουργεί ως πάσο στις εισόδους των καταστημάτων.

Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης και μέλος της επιτροπή των «ειδικών» μίλησε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το τι μέλλει γενέσθαι με αυτό.

Όπως είπε το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα καταργηθεί εντελώς, όμως θα σταματήσει να χρησιμοποιείται ως πάσο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πριν το Πάσχα εξετάζεται να αρθεί ο έλεγχος εισόδου στα μαγαζιά, ενώ τόνισε ότι αν υπάρξει ξανά έξαρση το μέτρο θα τεθεί ξανά.

Ωστόσο, για κάποια πιο αυστηρά μέτρα είπε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψουν.

Επί της ουσίας ο καθηγητής επιβεβαίωσε αυτό που είχαμε αναφέρει ότι δεν θα υπάρξει πλήρης κατάργηση του πιστοποιητικού, αλλά θα βγαίνουν από το lockdown οι ανεμβολίαστοι.

Τότε οι πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν εξετάζεται η κατάργηση του μέτρου των δύο υποχρεωτικών rapid test την εβδομάδα και προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποια σχετική αναφορά.

Για την υποπαραλλαγή της Όμικρον ο Γ.Μαγιορκίνης είπε ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να δημιουργηθεί πρόβλημα από την Όμικρον 2 στην Ελλάδα.

«Δεν θα δούμε τους επόμενους δύο μήνες τουλάχιστον πάνω από 30% αύξηση της πίεσης στο ΕΣΥ», σημείωσε.

Τέλος, ήταν επιφυλακτικός με το αν και πότε θα σταματήσει η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.