ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δημοτική αρχή προετοιμάζει την οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή του δήμου Ευρώτα

Φωτογραφία Αρχείου

Την οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή του δήμου θα σημάνει η έγκριση ανοικοδόμησης εγκαταστάσεων της ΤΕΡΝΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Δήμου Ευρώτα.

Συγκεκριμένα την Τέταρτη 30 Δεκέμβρη η δημοτική αρχή φέρνει προς έγκριση απαιτήσεις της ΤΕΡΝΑ, ώστε να προχωρήσουν τα έργα χωματερής στην περιοχή, την ώρα που η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε καραντίνα και ενώ όλοι οι κλάδοι αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Αναλυτικότερα το δελτίο Τύπου σημειώνει:

«Την Τέταρτη 30 Δεκεμβρίου 2020, φέρνουν για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, την οριοθέτηση και σήμανση του δρόμου που θα περάσουν τα μηχανήματα για την κατασκευή του έργου, καθώς και οι σκουπιδιάρες που θα μεταφέρουν αργότερα τα σκουπίδια από όλη τη Λακωνία στην περιοχή μας!

Η έγκριση που ζητάει η ανάδοχος, ΤΕΡΝΑ, από το Δημοτικό Συμβούλιο, δίνει το πράσινό φως για την έκδοση των απαραίτητων αδειών ανοικοδόμησης, που ισοδυναμεί ουσιαστικά με την έναρξη των εργασιών και τη λειτουργία της μονάδας και της χωματερής, δηλαδή με την οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή ολόκληρου του Δήμου Ευρώτα για τα επόμενα 30 χρόνια λειτουργίας των εγκαταστάσεων, όπως αναγράφεται στη σχετική σύμβαση.

Η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Δ. Ευρώτα απαιτεί από το Δημοτικό Συμβούλιο να καταψηφίσει την εν λόγω εισήγηση, ανταποκρινόμενο και στη βούληση της πλειοψηφίας των κατοίκων του δήμου, που είναι αντίθετοι στο έργο, αλλά και στις προηγούμενες αποφάσεις που έχει λάβει κάτω από την πίεση των κάτοικων: Την καταψήφιση του έργου, την προσφυγή στο ΣτΕ, την καταγγελία στο Τμήμα Περιβάλλοντος της ΕΕ και την αίτηση αναστολής εργασιών. (…)

Καλούμε τους κατοίκους να είναι σε εγρήγορση και να αγωνιστούν για την ακύρωση της σύμβασης ΣΔΙΤ Πελοποννήσου».

[ΠΗΓΗ]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή της Α.ΚΙ.Ο.Ε. στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο: Σταματήστε τον έλεγχο των ΜΥΦ έτους 2014 – Είναι υπερβολική και άδικη η επιβολή προστίμων

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας Α.ΚΙ.Ο.Ε. Μ. Μπότσαρη 64 Χανιά teamakioe@gmail.com Τηλ. 6944522935 Χανιά ...