ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Τουρκία αναμένει από την ΕΕ να αναγνωρίσει τα λάθη της

Συνεχίζει την εριστική της στάση απέναντι στην ΕΕ η Άγκυρα λίγες ημέρες πριν το συμβούλιο που θα συζητηθούν κυρώσεις. «Η Τουρκία αναμένει από την ΕΕ να αναγνωρίσει τα λάθη της» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Μάλιστα, κάλεσε την ΕΕ, «να αναγνωρίσει τα λάθη της» και «να κατανοήσει την αξία που θα προσθέσει η ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση», σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στις εξελίξεις αναφορικά με τις εκλογές στις ΗΠΑ. «Η Τουρκία θα καταβάλει τις απαραίτητες προσπάθειες για να οδηγήσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ σε θετική κατεύθυνση βάσει στρατηγικών συμφερόντων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.

Κομισιόν για Τουρκία: Η αποκλιμάκωση είναι αυτό που προσδοκά η ΕΕ

Την αποκλιμάκωση των ενεργειών της Τουρκίας επιθυμεί η ΕΕ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, υπεύθυνο για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πίτερ Στάνο. Όπως ανέφερε ο ίδιος, κατά τις συναντήσεις του εκπροσώπου της τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, στις Βρυξέλλες τέθηκε ξεκάθαρα το «πλαίσιο των προσδοκιών» το οποίο είναι η αποκλιμάκωση.

«Οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντηθούν ξανά τον Δεκέμβριο για να δουν ακόμη μια φορά τι έγινε από την πλευρά της Τουρκίας και να επανεκτιμήσουν αν η ΕΕ θα προχωρήσει στον δρόμο της θετικής ατζέντας και της δέσμευσης με έναν εποικοδομητικό διάλογο ή εάν θα διερευνηθούν όλες οι άλλες επιλογές όπως υπογραμμίστηκε στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου» επισήμανε ο κ. Στάνο τονίζοντας την αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Πηγή

Comments are closed.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ:ΤΟΥΡΚΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ