ΑΠΟΨΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ευρωπαϊκή Κομισιόν Καλύπτει Το Μεγαλύτερο Σκάνδαλο Μητσοτάκη

‘Αρθρο Σπύρος Πρίφτης
email: spyros.priftis76@yahoo.gr

Καμία διαφορά δεν έχει η Ελληνική Κυβέρνηση, με το σκάνδαλο που ξέσπασε με τον Καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, που παραιτήθηκε όταν κατηγορήθηκε για χειραγώγηση των ΜΜΕ, για προσωπικό όφελος, χρησιμοποιώντας δημόσια κεφάλαια, ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Στην Ελλάδα αυτό το ποσό είναι αστείο, ( Μόνο ένα εκατομμύριο ευρώ στα Αυστριακά ΜΜΕ ),όταν στην Ελλάδα, περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ κρατικά χρήματα, έχουν δοθεί στα ΜΜΕ από την Ελληνική κυβέρνηση, και δεν “κουνιέται φύλλο”, η μάλλον κουνήθηκε το φύλο, από το Site: Priftis News, όταν αποστείλετε σχετική ερώτηση με θέμα τα λεφτά που τσέπωσαν τα Ελληνικά ΜΜΕ από την Κυβέρνηση με πρόσχημα τον Κορονοϊό!

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου, το 2021, η Ελλάδα είχε μία από τις χειρότερες επιδόσεις σε επίπεδο ΕΕ. Κατατάσσεται 70 από 180 χώρες, ακολουθούμενη από την Ουγγαρία (92) και τη Βουλγαρία (112). Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο Σύριζα, κατηγορεί την Κυβέρνηση, πως χρησιμοποιεί δημόσια κονδύλια για να χειριστεί τα ΜΜΕ, ενώ ελέγχει επίσης δημοσκοπήσεις που «παραβιάζουν κατάφωρα κάθε όριο αξιοπιστίας και κοινής λογικής». Ξεχνώντας προφανώς την δικιά τους Κυβερνητική περίοδο, που προσπάθησαν να Ελέγξουν τα ΜΜΕ με τον περιβόητο διαγωνισμό του Νίκου Παππά!

Αυτή είναι η επιστολή του αρθρογράφου Σ. Πρίφτη προς τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, που την έπνιξαν όλα τα Ελληνικά ΜΜΕ:

Παρακαλώ τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς κ.Τιερί Μπρετόν, να απαντήσει στην ερώτηση, εάν οι ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι νόμιμες και δεν παραβιάζουν τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αφορμή την άμεση οικονομική υποστήριξη των Ελληνικών Μέσων ενημέρωσης από την Ελληνική Κυβέρνηση , με το πρόσχημα της καμπάνιας για τη πανδημία του Κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Στέλιος Πέτσας, τα 20 εκατομμύρια ευρώ, δόθηκαν στα ΜΜΕ για την ενημερωτική εκστρατεία-διαφήμιση, σχετικά με την πανδημία Κοροναϊού.

Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν εξήγησε ποτέ τα κριτήρια με τα οποία τα ΜΜΕ έλαβαν χρήματα, για παράδειγμα, ορισμένα μέσα ενημέρωσης πήραν περισσότερα χρήματα και άλλα άλλα ΜΜΕ λιγότερα.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτά τα χρήματα μπορεί να έχουν δοθεί με το πρόσχημα μιας πανδημίας Κοροναϊού, αλλά αντ ‘αυτού το 99,9% των μέσων ενημέρωσης που έλαβαν τα χρήματα, έχουν γίνει το φερέφωνο της Ελληνικής Κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ανοιχτά τις ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης, και έξω από το ζήτημα που αφορά την πανδημία του Κοροναϊού, χωρίς αντιφατική κριτική και αντίθεση στην Κυβέρνηση από τα μέσα ενημέρωσης που χρηματοδοτήθηκαν!

Αγαπητέ κύριε Τιερί Μπρετόν, πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να ερευνήσει σε βάθος, εάν αυτά τα χρήματα στα μέσα ενημέρωσης πήγαν πραγματικά για ενημέρωση του ‘Ελληνα πολίτη, γιατί εδώ στην Ελλάδα οι δράσεις δείχνουν χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης από την Ελληνική Κυβέρνηση, γι αυτο και σας αποστέλλω ολόκληρη την λίστα των χρηματοδοτούμενων ΜΜΕ!

(Φυσικά όπως διαπιστώσατε από την απάντηση του Επιτρόπου, δέν βρήκε κάτι μεμπτό, λειτουργούν στην Ελλάδα όλα Σούπερ, και πάνα πόλα Δημοκρατικά, και Αξιοκρατικά!).

Δείτε εδώ τι μας απάντησε https://priftisnews.blogspot.com/2021/04/priftis-news.html

Τι Απαντά Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν Στο Priftis News Για Τα Λεφτά Που Τσέπωσαν Τα Ελληνικά ΜΜΕ Από Την Κυβέρνηση Με Πρόσχημα Τον Κορονοϊό!

Αδιάφορα σφυρίζει ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ, Τιερί Μπρετόν, καλύπτοντας πλήρως την πρακτική της Κυβέρνησης να επιδότηση με 20 εκατομμύρια ευρώ τα ΜΜΕ, για ενημερωτική εκστρατεία σχετικά με την πανδημία Κορονοϊού.

Το Priftis News, και ο Αρθρογράφος Σ. Πρίφτης, κατόπιν σχετικής ερώτησης προς τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, έλαβε την εξής απάντηση :

Η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και ο πλουραλισμός των μέσων ενημέρωσης είναι ουσιαστικής σημασίας για τις δημοκρατίες μας, όπως τονίζεται στο σχέδιο δράσης για την ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Εναπόκειται στα κράτη μέλη να αποφασίσουν σχετικά με τους τρόπους χρηματοδοτικής στήριξης που παρέχονται στα μέσα ενημέρωσης για ενημερωτικές εκστρατείες COVID. Ταυτόχρονα, η Επιτροπή βασίζεται στα κράτη μέλη να έχουν τους κατάλληλους ελέγχους και ισορροπίες προκειμένου να διατηρηθεί η ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης.

Η Επιτροπή παρακολουθεί στενά την κατάσταση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και του πλουραλισμού σε όλα τα κράτη μέλη. Η έκθεση της Επιτροπής για το κράτος δικαίου για το 2020 ανέλυσε, μεταξύ άλλων, την ανεξαρτησία και την αποτελεσματικότητα της ρυθμιστικής αρχής των μέσων ενημέρωσης, τη διαφάνεια της ιδιοκτησίας των μέσων ενημέρωσης, τη ρύθμιση της κρατικής διαφήμισης και την ασφάλεια των δημοσιογράφων. Η έκθεση για το κράτος δικαίου του 2021 θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στις εξελίξεις που σχετίζονται με την πανδημία COVID.

Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο :

EUROPEAN COMMISSION DIRECTORATE-GENERAL FOR COMMUNICATIONS NETWORKS, CONTENT AND TECHNOLOGY

Media Policy The Director

Brussels CNECT.I.1.001/DE

spyros prifths priftatika@hotmail.g

Dear Mr Priftis,

Thank you for your email of 7 February 2021 addressed to Commissioner Breton, in which you express your concerns about the direct financial support of the Greek media by the Greek Government. The Commissioner has asked me to reply on his behalf. Media freedom and media pluralism are essential to our democracies, as highlighted in the European Democracy Action Plan1 .

It is up to the Member States to decide on the modalities of the financial support given to the media outlets for COVID information campaigns. At the same time, the Commission counts on the Member States to have the right checks and balances in place in order to preserve the independence of media.

The Commission monitors closely the state of media freedom and pluralism in all the Member States. The Commission’s 2020 Rule of Law Report2 analysed, amongst others, the independence and effectiveness of the media regulator, transparency of media ownership, regulation of state advertising, and the safety of journalists. The 2021 Rule of Law Report will pay particular attention to the developments pertaining to the COVID pandemic.

Yours faithfully,

Electronically signed

Giuseppe ABBAMONTE

‘Αρθρο Σπύρος Πρίφτης

email: spyros.priftis76@yahoo.gr

Πηγή: Priftis News

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η πηγή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ