ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Η Κίνα απειλεί σοβαρά την παγκόσμια ηγεμονία των ΗΠΑ

Με ταχύτατους ρυθμούς εξοπλίζεται η Κίνα δημιουργώντας έντονη ανησυχία στις ΗΠΑ. Δορυφορικές φωτογραφίες έδειξαν να βρίσκονται υπό κατασκευή συνολικά 145 σιλό διηπειρωτικών πυραύλων DF-41.

Οι ICBM DF-41 φέρουν πολλαπλές κεφαλές εμβέλειας 15.000 χιλιομέτρων, μπορούν να πλήξουν τις ΗΠΑ και να καλύψουν όλο το βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη.

Αρκεί να δει κανείς ακόμη και τα υπόστεγα των μαχητικών J-10, ικανά να αντέξουν ισχυρό πλήγμα από τον εχθρό. Η Κίνα προετοιμάζεται συστηματικά για κυριαρχία και ηγεμονία και εξοπλίζεται σε όλα τα επίπεδα.

Το σύνθημα το έδωσε ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping ο οποίος τόνισε πως:

“Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε καμία ξένη δύναμη να μας εκφοβίσει ή να μας υποτάξει. Όποιος προσπαθεί να το κάνει θα βρεθεί σε μια πορεία σύγκρουσης με ένα μεγάλο τείχος χάλυβα σφυρηλατημένου από περισσότερους από 1,4 δισεκατομμύρια Κινέζους”.

Οι δορυφόροι εντόπισαν σιλό ICBM της Κίνας

Η Κίνα έχει ξεκινήσει την κατασκευή περισσότερων από 100 σιλό για διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους σε μια έρημο κοντά στην βορειοδυτική πόλη Yumen. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί μια τεράστια επέκταση των πυρηνικών δυνατοτήτων της Κίνας.

Δορυφορικές φωτογραφίες που ελήφθησαν από ερευνητές στο κέντρο ερευνών “James Martin Center for Nonproliferation Studies” στο Monterey της Καλιφόρνια, δείχνουν εργασίες σε πολλές περιοχές, σε ένα δίκτυο που καλύπτει εκατοντάδες τετραγωνικά μίλια εδάφους στην επαρχία Gansu της Κίνας.

Η απόκτηση περισσότερων από 110 νέων σιλό πυραύλων, εάν ολοκληρωθεί, θα αποτελέσει μια ιστορική μετατόπιση για την Κίνα, μια χώρα που πιστεύεται ότι διαθέτει σχετικά μικρό απόθεμα μεταξύ 250 και 350 πυρηνικών όπλων.

Ο πραγματικός αριθμός των νέων πυραύλων που προορίζονται για αυτά τα σιλό είναι άγνωστος αλλά θα μπορούσε να είναι μικρότερος. Η Κίνα έχει αναπτύξει σιλό δολώματος στο παρελθόν.

Η κατασκευαστική “έκρηξη” υποδηλώνει μια σημαντική προσπάθεια ενίσχυσης του πυρηνικού αποτρεπτικού οπλοστασίου της Κίνας” δήλωσε ο ερευνητής Jeffrey Lewis. Ο Lewis, μαζί με τον συνάδελφό του Decker Eveleth, εντόπισαν τα εργοτάξια μετά από εβδομάδες εξέτασης των εμπορικών δορυφορικών φωτογραφιών της βορειοδυτικής Κίνας.

Περιέγραψε την κλίμακα του έργου ως κάτι «απίστευτο».

Συνολικά 145 σιλό υπό κατασκευή!

«Εάν τα σιλό που βρίσκονται υπό κατασκευή και σε άλλες τοποθεσίες σε ολόκληρη την Κίνα προστεθούν, τότε το σύνολο ανέρχεται σε περίπου 145 σιλό», δήλωσε ο Lewis, διευθυντής στο Κέντρο Μελετών του Ινστιτούτου Middlebury.

«Πιστεύουμε ότι η Κίνα επεκτείνει τις πυρηνικές της δυνάμεις για να διατηρήσει ένα αποτρεπτικό μέσο που μπορεί να επιβιώσει σε αρκετούς αριθμούς από ένα πρώτο κτύπημα των ΗΠΑ γεγονός που θα την βοηθήσει να αντεπιτεθεί και να νικήσει την αντιπυραυλική αμερικανική άμυνα».

Η ανακάλυψη ακολουθεί τις πρόσφατες προειδοποιήσεις αξιωματούχων του Πενταγώνου σχετικά με την ταχεία πρόοδο της κινεζικής πυρηνικής ικανότητας. Ο Ναύαρχος Charles Richard, ο οποίος διοικεί τις πυρηνικές δυνάμεις των ΗΠΑ, δήλωσε σε ακρόαση του Κογκρέσου τον Απρίλιο ότι μια «εκπληκτική επέκταση» ήταν σε εξέλιξη στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένου ενός διευρυμένου οπλοστασίου ICBM και νέων αυτοκινούμενων εκτοξευτών πυραύλων που μπορούν εύκολα να κρυφτούν από τους δορυφόρους. Επιπλέον, το κινεζικό ναυτικό εισήγαγε νέα υποβρύχια ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα”.

Τα εργοτάξια κατασκευής σιλό που εντοπίστηκαν σε δορυφορικές φωτογραφίες χωρίζονται σε δύο τεράστιες εκτάσεις, καλύπτοντας τμήματα μιας λεκάνης της ερήμου που εκτείνεται προς τα δυτικά και νοτιοδυτικά του Yumen, μιας πόλης 170.000 ανθρώπων κατά μήκος του Αρχαίου κινεζικού Δρόμου του Μεταξιού.

Η μία τοποθεσία απέχει από την άλλη κατά περίπου δύο μίλια, και πολλές από τις τοποθεσίες κατασκευής σιλό καλύπτονται από ένα μεγάλο κάλυμμα σε σχήμα θόλου.

Σε τοποθεσίες όπου ο θόλος δεν είναι στη θέση του, μπορεί να δει κανείς κυκλικό σχήμα στο “δάπεδο” της ερήμου και μερικώς κατασκευασμένο κέντρο ελέγχου.

Ο Lewis είπε ότι τα σιλό προορίζονται πιθανώς για τον κινεζικό ICBM DF-41, ο οποίο μπορεί να μεταφέρει πολλαπλές κεφαλές και να πλήξει στόχους σε απόσταση 9.300 μιλίων, κτυπώντας ακόμη και την αμερικανική ενδοχώρα.

Πηγή: warnews247.gr

Comments are closed.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ:ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ