Το Πεκίνο αρνήθηκε να προμηθεύσει ανταλλακτικά και εξαρτήματα για αεροσκάφη των ρωσικών αεροπορικών εταιρειών.

Στο πλαίσιο των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, έγινε γνωστό ότι όταν ήρθε σε επαφή με την Κίνα σχετικά με την πιθανή προμήθεια ανταλλακτικών και εξαρτημάτων για τα αεροσκάφη των ρωσικών αεροπορικών εταιρειών, το Πεκίνο αρνήθηκε μια τέτοια προσφορά χωρίς να τεκμηριώσει τα επιχειρήματά του. Στοιχεία σχετικά με αυτό το θέμα ανακοινώθηκαν από τον επικεφαλής του τμήματος αξιοπλοΐας των αεροσκαφών της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αερομεταφορών Valery Kudinov.

«Δώσαμε οδηγίες στην ίδια την αεροπορική εταιρεία να καθορίσει πού έχει την ευκαιρία να προμηθευτεί αυτά τα ανταλλακτικά. Από όσο ξέρω πέρασαν τέτοιες πληροφορίες που στράφηκαν στην Κίνα για παράδειγμα και οι Κινέζοι αρνήθηκαν. Θα ψάξουμε σε άλλες χώρες. Ίσως μέσω των εταίρων μας – μέσω των Τούρκων, ίσως μέσω της Ινδίας. Κάθε εταιρεία θα διαπραγματευτεί μόνη της – εμείς (Rosaviatsia – εκδ.) απλώς θα βοηθήσουμε στη νομιμοποίηση αυτών των ανταλλακτικών», είπε ο Kudinov.

Δεν είναι γνωστό πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση, ωστόσο, οι ειδικοί πιστεύουν ότι προβλήματα με την προμήθεια ανταλλακτικών μπορεί να προκύψουν και από άλλες χώρες, καθώς αυτό μπορεί να επιβαρύνει τις κυρώσεις που έχουν ήδη εναντίον τους.

Οι ειδικοί δεν αποκλείουν. ότι η παραγωγή ορισμένων ανταλλακτικών μπορεί να εγκατασταθεί στη Ρωσία, αλλά αυτό μπορεί να πάρει μήνες, αν όχι χρόνια.

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.