ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Η Κίνα θα στείλει ναυτικά πλοία «σε απόσταση δώδεκα μιλίων» από τις ακτές των ΗΠΑ.

Ένας κορυφαίος αξιωματούχος στο Πεκίνο προειδοποίησε ότι η Κίνα θα δώσει στις ΗΠΑ “μια γεύση από το δικό της φάρμακο”. Αυτό έρχεται εν μέσω αυξανόμενων στρατιωτικών εντάσεων μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Κίνα αντέδρασε με οργή στην παρουσία ενός αμερικανικού ναυτικού καταστροφέα κοντά σε μια από τις νησιωτικές στρατιωτικές βάσεις της.

Σε απάντηση, ένα εξαγριωμένο Πεκίνο καταδίκασε τον «εκφοβισμό» της Ουάσινγκτον και ορκίστηκε να δώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες «μια γεύση από το δικό τους φάρμακο».

Ο ερευνητής δημοσιογράφος Μπεν Σουάν δήλωσε στο RT: «Ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ πέρασε 12 μίλια από ένα τεχνητό κινεζικό νησί στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Η Κίνα αναφέρθηκε σε αυτήν την ενέργεια ως γυμνή πρόκληση.

“Τώρα η ώθηση στην Κίνα είναι να δοθεί μια ακριβής απάντηση, ώστε η Κίνα να στείλει πολεμικά πλοία σε απόσταση 12 μιλίων από τις αμερικανικές βάσεις καθώς και τους συμμάχους των ΗΠΑ – κάτι που πιθανότατα θα θεωρηθεί ως πράξη πολέμου”.

Έδειξε στον Γιανγκ Τζιέτσι, τον διευθυντή της κεντρικής επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων, ο οποίος είπε: «Μόνο κάνοντας τις ΗΠΑ να πάρουν μια γεύση από το δικό τους φάρμακο, μπορούμε να αγγίξουμε τα νεύρα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

“Θα αναμορφώσουμε την κατανόηση του δυτικού κόσμου για τον εκφοβισμό των ΗΠΑ στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας”.

Την Πέμπτη, ο Τζο Μπάιντεν και ο Κινέζος ομόλογός του, Σι Τζινπίνγκ, πραγματοποίησαν το πρώτο τους τηλεφώνημα μετά από επτά μήνες.

Οι δύο ηγέτες επανέλαβαν την κοινή τους ευθύνη να διασφαλίσουν ότι η αντιπαλότητα δεν θα «εξελιχθεί σε σύγκρουση».

Αλλά αυτή η διατύπωση, από την “ανάγνωση” του 90λεπτου τηλεφωνήματος μεταξύ των δύο ανδρών, είναι όπως το βλέπει ο Λευκός Οίκος. Η πραγματική διατύπωση της ΚΙΝΑΣ κατά τη διάρκεια της κλήσης 90 λεπτών ήταν ” Εάν υπάρξει σύγκρουση μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, θα είναι παγκόσμια καταστροφή”.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν απογοητεύεται ολοένα και περισσότερο από την επιθετικότητα της Κίνας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και το Στενό της Ταϊβάν.

Από την άλλη πλευρά, η αυξημένη οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ταϊβάν έχει εξοργίσει την Κίνα.

Η Κίνα κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ ότι επεμβαίνουν στις εσωτερικές της υποθέσεις.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ HAL TURNER RADIO SHOW: Corfiatiko.blogspot.com

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η πηγή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Comments are closed.