Η Βόρεια Κορέα φαινόταν να εκτόξευσε έναν εκτοξευτή πολλαπλών ρουκετών μικρού βεληνεκούς, ανακοίνωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας την Κυριακή, εν μέσω αυξημένων εντάσεων στην περιοχή. Η εκτόξευση έρχεται μετά από μια σειρά από μεγαλύτερες εκτοξεύσεις πυραύλων από τον Βορρά στο πρόσφατο παρελθόν.

«Σήμερα το πρωί σημειώθηκαν βολές στη Βόρεια Κορέα, οι οποίες υποτίθεται ότι ήταν πολλαπλές βολές εκτοξευτών ρουκετών και ο στρατός μας παρακολουθούσε τη σχετική κατάσταση και διατηρούσε στάση ετοιμότητας», δήλωσε ο Γενικός Επιτελείς της Νότιας Κορέας.

Ο βορειοκορεάτης στρατός έριξε τέσσερις πυροβολισμούς γύρω στις 7:20 π.μ. τοπική ώρα (22:20 GMT το Σάββατο) για περίπου μία ώρα προς τη δυτική ακτή από άγνωστη τοποθεσία στην επαρχία Νότιας Πιονγκάν, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Yonhap.

Αν και οι εκτοξεύσεις δεν έχουν τραβήξει την ίδια προσοχή με τους τεράστιους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBM), η Βόρεια Κορέα έχει δοκιμάσει μια ποικιλία νέων τύπων συστημάτων πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης τα τελευταία χρόνια και έχει ενισχύσει σημαντικά το τεράστιο πυροβολικό της.

Η εκτόξευση πυροδότησε για άλλη μια φορά τις εντάσεις μιας πιθανής επίθεσης κατά της Νότιας Κορέας και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας πραγματοποίησε έκτακτη υφυπουργική συνεδρίαση για τις εκτοξεύσεις.

Η Νότια Κορέα ενέκρινε σχέδια για την επιδίωξη ενός συστήματος αναχαίτισης πυροβολικού αξίας 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, παρόμοιο με το «Iron Dome» του Ισραήλ, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία από τα όπλα και τις ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς του Βορρά.

Από το 2021, η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει τεράστιο αριθμό εκτοξεύσεων πυραύλων. Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει και οι δύο ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να επαναλάβει τις δοκιμές ICBM για πρώτη φορά από το 2017.

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.