ΒΙΝΤΕΟΚΟΣΜΟΣ

Ιερουσαλήμ: Eπεισόδια και συγκρούσεις με πάνω από 100 τραυματίες…

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος έκανε λόγο για τουλάχιστον 105 τραυματίες, εκ των οποίων περίπου 20 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ενώ η αστυνομία πρόσθεσε ότι καταμέτρησε 20 τραυματίες στις τάξεις της και συνέλαβε 44 ανθρώπους στη διάρκεια των συγκρούσεων αυτών, των πιο βίαιων που έχουν ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια στην πόλη.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν αφού η ισραηλινή αστυνομία κινητοποιήθηκε για να περιφρουρήσει μια πορεία που οργάνωσε το ακροδεξιό εβραϊκό κίνημα Lahava, μια οργάνωση ανοικτά εχθρική προς τους Παλαιστίνιους, στην είσοδο της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ.

Οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν αναπτύξει εκατοντάδες αστυνομικούς και το ιππικό κοντά στην Πύλη της Δαμασκού και σε γειτονικά σημεία, προκειμένου, σύμφωνα με τις ίδιες, να προστατευθεί “η ελευθερία της έκφρασης” και “το δικαίωμα του συνέρχεσθε”. Όμως η διαδήλωση αυτή της Lahava – κάποια μέλη της οποίας φώναζαν συνθήματα όπως “Θάνατος στους Άραβες”, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες – θεωρήθηκε πρόκληση και προκάλεσε συγκρούσεις με Παλαιστίνιους οι οποίοι επέστρεφαν από τη βραδινή μπροσευχή του Ραμαζανιού στην πλατεία των Τεμενών.

Νεαροί Παλαιστίνιοι οργάνωσαν αντιδιαδήλωση για να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτή την πορεία και επεισόδια ξέσπασαν στην είσοδο της Παλιάς Πόλης, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Ιερουσαλήμ, την οποία έχει προσαρτήσει το Ισραήλ, τα οποία διήρκησαν ως τη νύκτα. Αυτόπτες μάρτυρες ανήρτησαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από τα βίαια επεισόδια.

[ΠΗΓΗ]

Comments are closed.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ:ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ