Η αμυντική βιομηχανία του Ισραήλ έγραψε ιστορία αυτή την εβδομάδα με την πρώτη επιτυχημένη δοκιμή αεράμυνας που βασίζεται σε λέιζερ. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε άγνωστη τοποθεσία στο νότιο Ισραήλ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Το Υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε τώρα το ιστορικό ορόσημο και δημοσίευσε ένα βίντεο με πολλές υποκλοπές.

Κατά τη διάρκεια του πειράματος, το νέο σύστημα αναχαίτισε πυραύλους μικρού και μεγάλου βεληνεκούς, βλήματα όλμων και drones. Οι άμυνες λέιζερ κατέρριψαν επίσης αντιαρματικούς πυραύλους, είπε ο Makor Rishon.

Μόλις λειτουργήσει, το σύστημα λέιζερ θα εξοικονομήσει δισεκατομμύρια δολάρια δεδομένου του υψηλού κόστους των αναχαιτιστών Iron Dome. Ωστόσο, απαιτούνται περαιτέρω εργασίες ανάπτυξης προτού οι νέες αντιαεροπορικές άμυνες μπορούν να αναπτυχθούν στο πεδίο της μάχης.

Παράλληλα, οι ισραηλινοί μηχανικοί άμυνας αναπτύσσουν επίσης πρωτοποριακές δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου.

[ΠΗΓΗ]

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.