Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA Γιάννη Καλλιάνο, η πιο παγωμένη μέρα αυτής της εβδομάδας. Μια ψυχρή εισβολή από την από τις βαλκανικές περιοχές θα ρίξει τον υδράργυρο αρχής γενομένης από αύριο που θα γίνει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και η 25η του Μάρτη, οι χιονοπτώσεις φαίνεται ότι θα κατέβουν πολύ χαμηλά υψομετρικά, περίπου στα 200 με 300 μέτρα υψόμετρο.

Αναμένεται χιονόπτωση μετά τις 10 – 11 η ώρα. Οι όποιες χιονοπτώσεις βέβαια θα περιορίζονται στα γύρω ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Κρίσιμη χρονική περίοδος για να κατέβουν χαμηλά οι χιονοπτώσεις είναι από τις 5 το πρωί, 6 μέχρι τις 7, 8 το πολύ 9 το πρωί της Πέμπτης όπου φαίνεται ότι θα χιονίσει σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, πάνω από 300 – 400 μέτρα, στα κεντροανατολικά της Στερεάς, στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, στην Αττική, στην Εύβοια ίσως και στη βορειανατολική Πελοπόννησο.

Στην Αττική, την Πέμπτη το πρωί, θα είναι μια πολύ κρύα μέρα, θα θυμίζει καθαρό χειμώνα, με τις χιονοπτώσεις να εντοπίζονται περίπου από το ύψος της Κηφισιάς και βορειότερα, πάνω από τα 300 περίπου εξωτερικά.

Με ισχυρό παγετό στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, με θερμοκρασίες που θα φτάσει τους μείον 12 βαθμούς κελσίου στην υπόλοιπη ελλάδα και γενικά θα έχουμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Πιο πιθανό είναι να χιονίσει σε περιοχές όπως Άγιος Στέφανος, Θρακομακεδόνες, Εκάλη… Από την Κηφισιά λοιπόν και βορειότερα σε όλα αυτά τα τμήματα θα χιονίζει κατά περιόδους.

[ΠΗΓΗ]

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.