Ο καθηγητής Διεθνούς Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής στο Πάντειο, Κωνσταντίνος Μελάς, ανέλυσε στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 τις σαρωτικές αλλαγές που επιφέρει διεθνώς στην οικονομία, η δραματική εξέλιξη στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι οι κοφτερές κυρώσεις στην Ρωσία, θα έχουν συνέπειες και στον ευρωπαϊκό χώρο.

Αυτό όμως που αλλάζει προοπτικά και ραγδαία είναι ότι η παγκόσμια οικονομία μπαίνει σε αχαρτογράφητα νερά, όπου οικονομίες όπως η Ελληνική, χρειάζονται άμεσα αναπροσανατολισμό στρατηγικής, από το ενεργειακό πεδίο και των πρωτογενή τομέα , μέχρι την αντιμετώπιση της υπόθεσης του δημόσιου χρέους.

Ο κ. Μελάς σημείωσε εμφατικά πως ενώ η Ρωσία ματώνει και η Ευρώπη πιέζεται στην οικονομία ασφυκτικά, για την ώρα οι μεγάλοι ωφελημένοι είναι οι ΗΠΑ και η Κίνα, αλλά είναι πλέον προφανές ότι το νέο ψυχροπολεμικό κλίμα αλλάζει πολλές σταθερές και στην μεγάλη κλίμακα της οικονομίας.

Πηγή: f-news.gr

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.