Οι κινεζικές Αρχές ανακοίνωσαν σήμερα περισσότερα από 1.000 κρούσματα covid-19, τον υψηλότερο αριθμό από τις αρχές του 2020, καθώς το ιδιαίτερα μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού να έχει πλέον εξαπλωθεί στο ένα τρίτο των επαρχιών της χώρας.

Ο αριθμός των μολύνσεων παραμένει πολύ χαμηλότερος σε σχέση με τους απολογισμούς που ανακοινώνουν οι χώρες στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά για την Κίνα -όπου πρωτοεντοπίστηκε η covid-19- πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων που έχει καταγράψει από τον Μάρτιο του 2020.
Καθημερινή αύξηση

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, το προηγούμενο 24ωρο εντοπίστηκαν στην Κίνα 703 ασυμπτωματικές μολύνσεις και 397 συμπτωματικές.

«Οι εμβολιασμένοι είναι πιο πιθανό να μην εμφανίζουν συμπτώματα σε σχέση με τους ανεμβολίαστους και πλέον η εμβολιαστική κάλυψη στην Κίνα είναι πολύ υψηλή», δήλωσε ο Μπεν Κόουλινγκ καθηγητής επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.

Περίπου το 87% του 1,4 δισεκατομμυρίου κατοίκων της Κίνας είχε λάβει δύο δόσεις εμβολίου ως τα τέλη Φεβρουαρίου και περίπου το 40% είχε λάβει και αναμνηστική δόση.

Η χώρα εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στην covid-19, γεγονός που της επέτρεψε να περιορίσει κατά πολύ την επιδημία, αν και με υψηλό κοινωνικό και οικονομικό κόστος.

Μόλις εντοπίζεται ένα κρούσμα οι Αρχές επιβάλλουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα και προχωρούν στη διενέργεια πολλών και μαζικών διαγνωστικών τεστ.

Πηγή: ethnos gr

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.