Χοντραίνει η σύγκρουση Ρωσίας-ΗΠΑ και η Τουρκία έρχεται σε πολύ δύσκολη θέση τη στιγμή που ρωσικά ΜΜΕ εξαπολύουν ευθείες βολές κατά της Άγκυρας για παραβίαση της Συνθήκης του Μοντρέ και εισόδου αμερικανικού υποβρυχίου σε ρωσικά χωρικά ύδατα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Ερντογάν άλλαξε τους κανόνες εμπλοκής που αφορούν την διέλευση ξένων πολεμικών πλοίων από τα Στενά.

Σύμφωνα με την Συνθήκη του Μοντρέ απαγορεύεται τελείως η διέλευση υποβρυχίων μη παράκτιων κρατών της Μαύρης Θάλασσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το ρωσικό ΜΜΕ avia.pro, υπάρχει έντονη κινητικότητα στον αέρα. Ρωσικό ΑΦΝΣ Il-20 απογειώθηκε και ακολούθησε μια περίεργη διαδρομή στο ανατολικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας καθώς υπήρχαν υποψίες για αμερικανικό υποβρύχιο που μπορεί να εισήλθε ακόμη και στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας.

Η διαδρομή που ακολούθησε το ρωσικό ΑΦΝΣ ΙL-20 είναι περίεργη ενώ ακόμη πιο περίεργο είναι το γεγονός πως δεν ανακοινώθηκε ο λόγος της αποστολής του.

Το Il-20 απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Akhtubinsk για να εκτελέσει την αποστολή του” υποστηρίζει ρωσικό ΜΜΕ.

Αν δεν πρόκειται για ρωσική προβοκάτσια, η κατηγορία είναι πολύ σοβαρή και στρέφεται εναντίον της Τουρκίας.

Η Τουρκία θα μείνει ουδέτερη στην κρίση Ρωσίας- Ουκρανίας

Η Τουρκία παραμένει ουδέτερη στην κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις διπλωματικές προσπάθειες που στοχεύουν στην επίλυσή της.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Υπάρχουν προβλήματα στο Ντονμπάς, αλλά υπάρχουν και οι συμφωνίες του Μινσκ. Προσφέρουμε στα μέρη να λύσουν αυτό το πρόβλημα ειρηνικά και διπλωματικά.

Η Τουρκία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα οποιασδήποτε χώρας – την Ουκρανία, τη Ρωσία και όλους τους άλλους. Χτίζουμε σχέσεις με τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Οι σχέσεις μας μεταξύ κάθε χώρας δεν πρέπει να επηρεάζουν τις σχέσεις με άλλες χώρες.

Στην κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δεν υποστηρίζουμε καμία πλευρά», δήλωσε ο Τσαβούσογλου στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό NTV.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολιτική της Τουρκίας είναι «σαφής σε όλα τα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας».

«Μοιραζόμαστε ειλικρινά και ανοιχτά τις απόψεις μας και με τις δύο πλευρές, έχουμε μια εποικοδομητική πολιτική. Τώρα η κατάσταση άρχισε να εκφορτίζεται, γεγονός που μας κάνει χαρούμενους. Η Τουρκία είναι έτοιμη να συμβάλει σε αυτήν τη διαδικασία», συνόψισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Πρόκειται για ανεξήγητες δηλώσεις του ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου απόρροια της δύσκολης θέσης που έχει έρθει η Άγκυρα λόγω της σύγκρουσης Ρωσίας-ΗΠΑ.

Πώς γίνεται να δηλώνει ουδέτερος τη στιγμή που στηρίζει ενεργά με τζιχαντιστές και όπλα το Κίεβο, μόνο αυτός μπορεί να το γνωρίζει. Εκτός και αν υφίσταται μυστική συμφωνία με την Ρωσία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο: warnews247.gr

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.