Γάλλοι αστυνομικοί σπεύδουν προς τους ψαράδες που διαμαρτύρονται για την εκτίναξη των τιμών των καυσίμων αφού απέκλεισαν την αποθήκη πετρελαίου στη Λα Ροσέλ. Φωτογραφία από τον Xavier Leoty

Διαμαρτυρίες για αποκλεισμό έχουν προγραμματιστεί σε πολλές τοποθεσίες στη Γαλλία σήμερα (21 Μαρτίου), καθώς οι επαγγελματίες οδηγοί ζητούν μεγαλύτερη κυβερνητική υποστήριξη εν μέσω της αύξησης των τιμών των καυσίμων.

Αποκλεισμοί αναμένεται να λάβουν χώρα σε Μπους-ντου-Ρον, Ντουμπ, Μανς, Πα-ντε-Καλαί, Βορρά και Charente-Maritime, με τη συμμετοχή οδηγών βαρέων φορτηγών οχημάτων, ταξί, πούλμαν και κατασκευαστικής βιομηχανίας.

Μετάφραση του tweet παρακάτω: « Αποκλεισμός του διυλιστηρίου Feyzin στη Λυών από φορτηγατζήδες, αγρότες και εργάτες οικοδομών από νωρίς σήμερα το πρωί ενάντια στην εκτίναξη των τιμών των καυσίμων »

Έρχεται αφότου η κυβέρνηση παρουσίασε το οικονομικό πακέτο «σχέδιο ανθεκτικότητας», με στόχο να βοηθήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος ενέργειας και καυσίμων.

Το σχέδιο είναι επιπλέον της έκπτωσης 15 σεντ ανά λίτρο που εφαρμόζεται για ιδιώτες και επιχειρήσεις σε όλους σχεδόν τους τύπους καυσίμων από την 1η Απριλίου. Ο υπουργός Μεταφορών Jean-Baptiste Djebbari πρόκειται επίσης να συναντηθεί με εκπροσώπους βιομηχανιών που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την οδήγηση και καυσίμων για να συζητηθούν περαιτέρω μέτρα στήριξης.

Μετάφραση Tweet : ” Ψαράδες μπλοκάρουν το λιμάνι του Le Tréport στη Νορμανδία ενάντια στην αύξηση των τιμών των καυσίμων ”

Ο Οργανισμός των μεταφορέων των δρομολογίων της Ευρώπης (OTRE) χαιρέτισε τα μέτρα «με ικανοποίηση» και σημείωσε «την επιθυμία του πρωθυπουργού να συγκεντρώσει επαγγελματικές οργανώσεις μεταφορών γύρω από τον υπουργό Μεταφορών για να περιγράψει τις λεπτομέρειες των πρόσθετων ενισχύσεων για την καταπολέμηση των απωλειών που σημειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες».

Ωστόσο, η ομοσπονδία έκρινε επίσης τις τρέχουσες υποσχέσεις της κυβέρνησης ως «ανεπαρκείς», ζητώντας «μια οικονομική βοήθεια που είναι άμεση, με συμπληρωματικά μέτρα ανά όχημα».

Μετάφραση Tweet : « Κορσικανοί αγρότες αποκλείουν τις δύο αποθήκες πετρελαίου του νησιού στη Λουτσιάνα και την Αζαξιό ενάντια στην άνοδο των τιμών των καυσίμων και των εμπορευμάτων. ‘

Εδώ είναι τι να περιμένετε σε ορισμένους τομείς:

Bouches-du-Rhône

Οι τουριστικοί πούλμαν και οι οδηγοί ταξί δεν έλαβαν καμία συγκεκριμένη ενίσχυση στην ανακοίνωση του σχεδίου ανθεκτικότητας της κυβέρνησης. Σχεδιάζουν λοιπόν αποκλεισμό γύρω από τη Μασσαλία.

Μια αυτοκινητοπομπή ταξί έχει ήδη ξεκινήσει για το κέντρο της πόλης κατά μήκος του A50, με μια άλλη να φτάνει μέσω του A7 και μια άλλη να έφυγε από το Port-de-Bouc στα βορειοδυτικά της Μασσαλίας στις 08:30 σήμερα το πρωί.

Μετάφραση Tweet : « Μπλοκάρισμα της πλατφόρμας logistics Clésud στο Miramas στο Bouches-du-Rhône από μεταφορείς οδικών μεταφορών και εργάτες κατασκευών. Μαζί τους θα συμμετάσχουν και ταξί σε λειτουργία  στην περιοχή. ‘

Οι τρεις συνοδείες θα συναντηθούν στην περιοχή Clé Sud του Miramas πριν συνεχίσουν. Οι οδηγοί πούλμαν θα συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις στο κέντρο της Μασσαλίας.

Doubs

Σημαντική αναστάτωση αναμένεται σήμερα στο Doubs λόγω επιχείρησης «snail speed» που διοργάνωσαν τα ταξί του τμήματος.

Μετάφραση Tweet : « Επιχείρηση  ταξί σήμερα το πρωί στη Μπεζανσόν με κυκλοφοριακή συμφόρηση για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση των τιμών των καυσίμων ».

Η συνοδεία αναχώρησε από τον σταθμό Franche-Comté TGV des Auxons και άλλες τοποθεσίες στις 07:00 σήμερα το πρωί και σχηματίζει δακτύλιο γύρω από τη Μπεζανσόν.

Pas-de-Calais και Nord

Στο Βορρά αναμένονται αποκλεισμοί στους Α1 και Α23. Οι οδηγοί HGV είχαν ήδη αρχίσει να διαδηλώνουν στις 05:00 σε έναν τερματικό σταθμό μεταφορών γύρω από το Dourges (κοντά στο Lens) και έναν άλλο στο Lesquin, εμποδίζοντας την είσοδο ή την έξοδο φορτηγών.

Ο Christophe Caron, ο οποίος διευθύνει μια εταιρεία μεταφορών κοντά στο Arras, είπε στο Franceinfo ότι υπάρχουν περίπου 30 φορτηγά συγκεντρωμένα στο Dourges, στη Rouen και στο Lesquin.

Μετάφραση Tweet : «Οι φορτηγατζήδες εμποδίζουν την πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο Α1 για βαρέα φορτηγά οχήματα στο Roye στα ανατολικά του Somme. ‘

Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί 400 εκατομμύρια ευρώ σε μεγάλες εταιρείες εμπορευματικών οχημάτων, ή 1.300 ευρώ ανά φορτηγό. Ωστόσο, ο κ. Caron είπε ότι αυτό δεν σημαίνει: «ισούται με γεμάτη δεξαμενή.

«Μια γεμάτη δεξαμενή φορτηγού είναι αυτή τη στιγμή πάνω από 2.000 ευρώ. Χάνουμε περισσότερα χρήματα οδηγώντας τα οχήματα παρά αφήνοντάς τα στο αμαξοστάσιο».

Manche

Από τις 05:00 σήμερα το πρωί, περίπου 100 ανεξάρτητοι οδηγοί και εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό κλάδο έχουν δημιουργήσει αποκλεισμό στον κόμβο Guilberville, μεταξύ του RN174 και του A84, και στο δρόμο μεταξύ Saint-Lô και Bayeux.

Μετάφραση Tweet : « Στο πλαίσιο ενός κινήματος διαμαρτυρίας από οδικούς μεταφορείς, έχουν προγραμματιστεί ενέργειες φιλτραρίσματος σήμερα το πρωί στους δρόμους του τμήματος Manche. (Guilberville, Saint-Lô, Carentan, Lessay). Επιβραδύνσεις είναι αναμενόμενες. Μείνετε προσεκτικοί. ‘

Τα οχήματα εμποδίζουν τη διέλευση φορτηγών αλλά και αυτοκινήτων, σύμφωνα με το France Bleu Cotentin.

Αυτό έρχεται παρά το γεγονός ότι η OTRE ακύρωσε τη δράση διαμαρτυρίας που είχε σχεδιάσει μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για βοήθεια 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο, η εθνική ομοσπονδία των δρομολογίων μεταφοράς εξετάζει ακόμη τη δράση.

Charente-Maritime

Μετάφραση Tweet : Ένας αποκλεισμός διακόπτει την κυκλοφορία γύρω από το Lagord και την παράκαμψη στα βόρεια της La Rochelle σήμερα το πρωί. Τα οχήματα προς το παρόν μπορούν να κινούνται αργά μόνο κατά μήκος μιας λωρίδας.

Η νομαρχία του τμήματος έχει επίσης προειδοποιήσει ότι οι συνθήκες μπορεί να είναι δύσκολες στους N11 και N237, συμβουλεύοντας τους οδηγούς να τηρούν τους περιφερειακούς και τοπικούς δρόμους.

Τίθεται επίσης αποκλεισμός μπροστά από την αποθήκη RTCR στο Lagord, πράγμα που σημαίνει ότι τα λεωφορεία Yélo δυσκολεύονται να λειτουργήσουν. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν υπηρεσίες που εκτελούνται στη γραμμή 1b, 7a, 8, 16, 11 ή 13.

Χιλιάδες διαδηλώνουν για την άνοδο των τιμών στην Ισπανία.

Χιλιάδες αγρότες και κυνηγοί πραγματοποίησαν πορεία στη Μαδρίτη την Κυριακή σε μια μαζική διαδήλωση που ονομάστηκε «20M Rural», διαμαρτυρόμενοι για την αδυναμία της κυβέρνησης να περιορίσει τις αυξανόμενες τιμές εν μέσω της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας.

Οι εργάτες της γεωργίας, κρατώντας ισπανικές σημαίες και σφυρίζοντας, παρέλασαν στους δρόμους συνοδευόμενοι από τρακτέρ που κόρναγαν. Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την αύξηση των τιμών στα καύσιμα, την ενέργεια και τα τρόφιμα και κάλεσαν την κυβέρνηση να βοηθήσει τον κλάδο, να σταματήσει την κερδοσκοπία και να υιοθετήσει νέους νόμους για τη ρύθμιση των αλυσίδων εφοδιασμού.

«Η ύπαιθρος ήρθε να πει «Φτάνει που η κυβέρνηση μας μαστροπεύει και θέτει σε κίνδυνο το φαγητό και την εργασία πολλών ανθρώπων», είπε ο Πέδρο Μπαράτο, επικεφαλής της ένωσης εργοδοτών αγροτικών προϊόντων ASAJA, προσθέτοντας ότι αν τα αιτήματα των διαδηλωτών δεν ήταν θα καταδείξει την «ανευθυνότητα» του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ.

“Σήμερα είναι η αρχή της αναζήτησης λύσεων… Φτάνει πια, αφήστε τον αρχηγό της κυβέρνησης να σταματήσει να ταξιδεύει και να αρχίσει να ενεργεί”, είπε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πορείας.

Επίσημες πηγές υπολόγισαν ότι 150.000 άτομα παρακολούθησαν τη μαζική διαμαρτυρία «20M Rural» στη Μαδρίτη, η οποία οργανώθηκε και προωθήθηκε από την Alianza Rural, την COAG, την ASAJA και άλλα συνδικάτα εργαζομένων στη γεωργία. Ωστόσο, οι διοργανωτές ανέφεραν ότι συμμετείχαν περισσότερα από 400.000 άτομα. Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία το απόγευμα της Κυριακής χωρίς επεισόδια.

Οι μαζικές διαδηλώσεις υποστηρίχθηκαν από τους ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης Vox, Partido Popular και Ciudadanos. Ο Σαντιάγο Αμπασκάλ, πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Vox, φέρεται να ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσες.

Ένας εκπρόσωπος των Πολιτών στο Κογκρέσο των Αντιπροσώπων, Edmundo Bal, άφησε να εννοηθεί ότι οι ενέργειες του πρωθυπουργού ήταν προσβλητικές για τους εργαζόμενους στη γεωργία.

«Μας αντιμετωπίζει σαν ηλίθιους. Και θέλει να πιστεύουμε ότι ο Πούτιν φταίει για αυτήν την κατάσταση», υποστήριξε, σύμφωνα με το ισπανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Vozpopuli.

Πράγματι. Οι Biden & Co θέλουν επίσης ο αμερικανικός λαός να πιστεύει ότι ο Πούτιν φταίει, παρά τις τιμές που αυξάνονται συνεχώς από τότε που ανέλαβε ο Μπάιντεν. Τούτου λεχθέντος, οι κυρώσεις των ΗΠΑ έχουν επιδεινώσει την κρίση, αλλά η Δύση έχει να κατηγορήσει μόνο τον εαυτό της. Ακόμη και τώρα, η Ρωσία συνεχίζει να στέλνει φυσικό αέριο και πετρέλαιο στη Δύση σύμφωνα με οποιαδήποτε σύμβαση.

Οι άνευ προηγουμένου οικονομικές κυρώσεις επιβλήθηκαν στη Ρωσία από τη διεθνή κοινότητα ως αντίποινα για την επίθεση της χώρας στη γειτονική Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Οι κυρώσεις περιελάμβαναν μέτρα όπως δέσμευση περιουσιακών στοιχείων που επηρεάζουν εκτεταμένο κατάλογο Ρώσων αξιωματούχων και επιχειρηματιών, καθώς και κλείσιμο του εναέριου χώρου στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και περιορισμούς στις εξαγωγές και εισαγωγές ορισμένων αγαθών, πρώτων υλών και πηγών ενέργειας. Αυτές οι κυρώσεις είχαν ήδη αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία, καθώς πολλές χώρες αντιμετωπίζουν τώρα αυξανόμενες τιμές στην ενέργεια, το φυσικό αέριο και άλλα εμπορεύματα λόγω της διακοπής των αλυσίδων εφοδιασμού.

Αλβανία

Μετάφραση tweet: Οι διαμαρτυρίες ενάντια στην άνοδο των τιμών των καυσίμων και των τροφίμων συνεχίζονται για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στην Αλβανία . Οι διαδηλωτές απαιτούν πάγωμα των τιμών και αναστολή του ΦΠΑ σε ορισμένα τρόφιμα.

Όταν ξεκινά η Γαλλία, δεν τελειώνει ποτέ καλά για την κυβέρνηση. Ο Μακρόν, ο πρόεδρος των ελίτ της Γαλλίας αντιμετωπίζει νέες αντιδράσεις!

strangesounds.org

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.