ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με μισθό 180 ευρώ καλούνται να δουλέψουν οι σχολικές καθαρίστριες

Τραγική είναι η κατάσταση που βιώνουν οι σχολικές καθαρίστριες και οι σχολικοί καθαριστές στη Θεσσαλονίκη, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει τη δυνατότητα στους δήμους να προχωρήσουν σε δίωρες και τρίωρες συμβάσεις εργασίας, οι οποίες μεταφράζονται σε μηνιαίο μισθό των 180 ευρώ.

Η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα για 6.000 επιπλέον προκηρύξεις θέσεων καθαριστών, χωρίς όμως να αυξήσει την αντίστοιχη χρηματοδότηση, οδηγώντας έτσι χιλιάδες σχολικές καθαρίστριες/ες να ζουν κυριολεκτικά με μισθούς πείνας.

Όπως δήλωσε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 η πρόεδρος του Συλλόγου Σχολικών Καθαριστριών/ων «Τα Καθαρά Γάντια», Φανή Τζούμα, τα σχολεία ξεκίνησαν τη λειτουργία τους εν μέσω πανδημίας χωρίς επαρκή καθαρισμό, καθώς οι τρίωρες συμβάσεις εργασίας σημαίνουν ότι οι καθαρίστριες βρίσκονται στον χώρο του σχολείου μόνο μετά τη λήξη των μαθημάτων, και όχι στο ενδιάμεσο.

Πηγή: alterthess.gr

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η πηγή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ