Μεγάλης κλίμακας επίθεση εξαπέλυσαν οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας συνεπικουρούμενες από την Ρωσική αεροπορία στην ευρύτερη περιοχή της Ιντλίμπ, προφανώς με σκοπό να την απελευθερώσουν από τους αντάρτες και τους Τούρκους υποστηρικτές τους.

Κατά τον σημερινό βομβαρδισμό της περιοχής έχασαν τη ζωή τους 7 πολίτες, μεταξύ των οποίων και 3 παιδιά. Επίσης, πολλοί άμαχοι έχουν τραυματιστεί.

Από το Σάββατο, ο στρατός της Συρίας έχει εντείνει τις προσπάθειές του να απελευθερώσει τις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο ανταρτών και Τούρκων.

Αεροπορικές επιδρομές στα κοντινά χωρία Sarja και Ehsin είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 πολίτες, μεταξύ των οποίων 7 παιδιά.

Την Τρίτη, σε βομβαρδισμό της πόλης Fuaa βόρεια της Ιντλίμπ, σκοτώθηκαν 9 πολίτες, μεταξύ των οποίων 3 παιδιά.

Οι βομβαρδισμοί έγιναν πολύ κοντά σε Τουρκικά παρατηρητήρια (βάσεις), αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες πως επλήγησαν.

Η περιοχή της Ιντλίμπ, στην οποία διαβιούν περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι, ελέγχεται από πρώην μέλη της Al Qaeda ενώ υπάρχουν πολλά Τουρκικά παρατηρητήρια (βάσεις).

Πηγή: cosmostatus.blogspot.com

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.