Η διαφαινόμενη αποτυχία της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να καταλήξει σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας, δημιουργεί μείζον εσωκομματικό πρόβλημα στην Νέα Δημοκρατία.

“Κύκλοι” και βουλευτές που είχαν κρατήσει το στόμα τους κλειστό κατά την προηγούμενη περίοδο ως προς την υποχωρητικότητα που επεδείκνυε η χώρα μας, μηνύουν στο Μαξίμου ότι δεν θα ανεχθούν να υπάρξει Κοινό Ανακοινωθέν χωρίς… κυρώσεις.

Ζητούν μάλιστα από τον πρωθυπουργό τουλάχιστον… βέτο σε περίπτωση που η χώρα μας δεν μένει ικανοποιημένη. Πράγμα που φέρνει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δεν θέλει να χαλάσει τις σχέσεις του με την Άγγελα Μέρκελ.

Αν το συνδυάσει κανείς με την στάση του Υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια το τελευταίο διάστημα θα καταλάβει ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει να ανησυχεί μόνον για τον κορωνοϊό αλλά και για το ίδιο το κόμμα του.

Πηγή: oparlapipas.gr

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.