Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η Τουρκία ενημερώθηκε ότι η συμμαχία αναμένει από όλα τα μέλη να επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία.

Είπε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν πρέπει να κλιμακωθεί σε πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, που θα οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό θυμάτων.

Το ΝΑΤΟ κάλεσε όλους τους Ευρωπαίους συμμάχους να αυξήσουν τους αμυντικούς προϋπολογισμούς τους, είπε ο Στόλτενμπεργκ: “Ναι, περιμένουμε από όλους τους εταίρους μας να επιβάλουν κυρώσεις. Είναι ένας τρόπος να αναγκάσουμε τη Ρωσία να πληρώσει το τίμημα. Ενημέρωσα επίσης τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχετικά. Η Τουρκία έχει έναν ρόλο να παίξει εδώ”, είπε ο Στόλτενμπεργκ.

“Το ΝΑΤΟ κατανοεί την απογοήτευση της Ουκρανίας για την απροθυμία της συμμαχίας να κλείσει τους ουρανούς, αλλά η κλιμάκωση θα οδηγήσει σε θύματα και δεινά εκτός της χώρας”, κατέληξε ο Στόλτενμπεργκ.

[ΠΗΓΗ]

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.