ΒΙΝΤΕΟΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Κήρυξαν την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγο του τυφώνα Άιντα

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kathy Hochul κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης νωρίς την Πέμπτη περίπου μία ώρα αφότου ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill de Blasio κήρυξε κατάσταση λόγω «ιστορικών καιρικών φαινομένων με ρεκόρ βροχής σε όλη την πόλη, βίαιες πλημμύρες και επικίνδυνα φαινόμενα». Καθώς τα απομεινάρια του τυφώνα Άιντα, με βίαιες πλημμύρες και επικίνδυνες συνθήκες στους δρόμους στην ανατολική ακτή.

Οι νεροποντές ευθύνονται για τουλάχιστον πέντε νεκρούς-τέσσερις στη Νέα Υόρκη και ένας 70χρονος της πόλης Passaic, δήλωσε ο δήμαρχος του Νιου Τζέρσεϊ Hector Lora που παρασύρθηκε από την πλημμύρα. Είπε ότι έχει ανεπιβεβαίωτες αναφορές για επιπλέον θανάτους. Οι δύτες αναζητούσαν άλλα πιθανά θύματα ανθρώπων που έπρεπε να διασωθούν.

Η Lora διέταξε την εκκένωση των κατοίκων στο κέντρο της πόλης Passaic λόγω ανησυχίας για την άνοδο του επιπέδου του ποταμού Passaic και την υψηλή παλίρροια γύρω στις 5 π.μ.

Το γραφείο της Νέας Υόρκης έγραψε στο Twitter ότι η διαφορά μεταξύ μιας πιο συνηθισμένης προειδοποίησης Flash Flood και της έκτακτης ανάγκης Flash Flood ήταν ότι “Αυτό ήταν ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός με 6-10″ βροχοπτώσεις που έπεσαν σε διάστημα αρκετών ωρών. Πάρτε αυτές τις προειδοποιήσεις (και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης) στα σοβαρά !! ”

Πηγή: cbsnews.com

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η πηγή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Comments are closed.