ΚΟΣΜΟΣΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Νετανιάχου: Eυχαριστώ τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος στάθηκε δίπλα στο Ισραήλ

Ο Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, σήμερα, στο Υπουργείο Άμυνας στο Τελ Αβίβ, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

“Το Ισραήλ δεν ξεκίνησε αυτήν τη σύγκρουση. Μας επιτέθηκαν χωρίς πρόκληση από την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς που εξαπέλυσε τέσσερις χιλιάδες ρουκέτες στην πρωτεύουσα μας και στις πόλεις μας. Καμία χώρα δεν παραμένει απαθής όταν δέχεται επίθεση με τέτοιο εγκληματικό τρόπο. Το Ισραήλ δεν αποτελεί εξαίρεση.

«Αλλά κάναμε κάτι διαφορετικό. Αντιμετωπίζαμε τρομοκράτες που κρύβονται μεταξύ αμάχων σε ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη της γης. Εξαπέλυσαν πυραύλους στους αμάχους μας ενώ χρησιμοποιούσαν τους αμάχους τους ως ανθρώπινες ασπίδες. Κάναμε ό, τι μπορούσαμε για να μην πλήξουμε αμάχους άσκοπα θύματα μη μαχητών, ενώ επιδιώξαμε να επιτεθούμε στους μαχητές που προσπαθούν να δολοφονήσουν τους πολίτες μας. Λυπούμαστε για κάθε απώλεια ζωής, αλλά μπορώ να σας πω κατηγορηματικά, δεν υπάρχει στρατός στον κόσμο που να ενεργεί με πιο ηθικό τρόπο από τον στρατό του Ισραήλ.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, έναν φίλο πολλών ετών, ο οποίος στάθηκε δίπλα στο Ισραήλ σε όλη αυτή τη σύγκρουση. Εξέφρασε με σαφήνεια, ανεπιφύλακτα, την υποστήριξη της Αμερικής στο δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ. Και είμαι επίσης ευγνώμων στον Πρόεδρο Μπάιντεν που προσφέρθηκε να αναπληρώσει τα αποθέματά μας αναχαιτιστών πυραύλων. Αυτό είναι τόσο σημαντικό για τη διάσωση ισραηλινών ζωών και, συμπτωματικά, παλαιστινιακών ζωών. Χωρίς τον Σιδερένιο Θόλο, θα χρειαζόμασταν επίγεια εισβολή στη Γάζα για να τους σταματήσουμε να εξαπολύουν τους πυραύλους τους και ο κατάλογος των θυμάτων θα είχε ανέβει σε δυσθεώρητα ύψη.

«Σας ευχαριστώ λοιπόν, Πρόεδρε Μπάιντεν, και ευχαριστώ επίσης τους πολλούς ηγέτες σε όλο τον κόσμο που υποστήριξαν το Ισραήλ. Ξέρουν πώς να ξεχωρίζουν τόσο ξεκάθαρα μεταξύ μιας δημοκρατίας που αγάπα τη ζωή και μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που δοξάζει τον θάνατο. Πιστεύω ότι αυτή η διάκριση και αυτή η υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας για το κοινό μας μέλλον. Σας ευχαριστώ».

[ΠΗΓΗ]

Comments are closed.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ:ΚΟΣΜΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ