ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Νικολ Πασινιάν ανακοίνωσε συμφωνία ειρήνης με το Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν ανακοίνωσε συμφωνία ειρήνης με το Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, με τη μεσολάβηση της Ρωσίας. Το περιεχόμενο του διακανονισμού είναι «απίστευτα οδυνηρό» και «όχι νίκη», είπε. Ο Πασινιάν είπε ότι έλαβε την «πολύ δύσκολη» απόφαση, ως αποτέλεσμα της τρέχουσας στρατιωτικής κατάστασης, πιστεύοντας ότι είναι η καλύτερη υπό τις συνθήκες.

«Γονατίζω ενώπιον όλων των θυμάτων μας, υποκλίνομαι σε όλους τους στρατιώτες, τους μαχητές, τους στρατηγούς και τους εθελοντές, που έχουν προστατεύσει την πατρίδα τους με τη ζωή τους. Έχουν σώσει το Αρτσαχ », έγραψε ο Πασινιάν σε ανάρτηση στο Facebook

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ανέφερε: “η συμφωνία του Καραμπάχ θα βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος σε δίκαιη βάση και προς το συμφέρον του λαού του Αζερμπαϊτζάν και των Αρμενίων. Οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας στο Καραμπάχ θα παραμείνουν σε θέσεις που κατέχουν.”

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι οι Ρώσοι στρατιώτες ως ειρηνευτική δύναμη θα αναπτυχθούν κατά μήκος της πρώτης γραμμής στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πρωτεύουσα της Αρμενίας πολίτες έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτήρια αντιδρώντας στην συμφωνία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Comments are closed.