Στη Γενεύη μεταφέρθηκε η ένταση μεταξύ Δένδια-Τσαβούσογλου, με τον θυμό της Άγκυρας μετά τη συνέντευξη τύπου μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών στις 14 Απριλίου να μην λέει να καταλαγιάσει, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Τούρκου δημοσιογράφου, Σεφά Καραχασάν, ο οποίος καλύπτει θέματα Κύπρου, ο Νίκος Δένδιας στην πρώτη διευρυμένη συνάντηση που είχαν στη Γενεύη οι 5+1 πλευρές φέρεται να αποκάλεσε τον Τ/Κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ «διορισμένο πρόεδρο».

Κάτι που εξόργισε τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αντέδρασε λέγοντας «αναφέρω εγώ τον Νίκο Αναστασιάδη διορισμένο; Ακόμη κι αν δεν τον αναγνωρίζω, τον σέβομαι, επομένως πρέπει κι εσύ να τον σεβαστείς».

Ο Νίκος Δένδιας στην συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τον Τούρκο δημοσιογράφο, ανακάλεσε.

[ΠΗΓΗ]

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.