ΒΙΝΤΕΟΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο πανικός και η έντονη ανησυχία που προκάλεσαν τα 6,3 Ρίχτερ στο Λασίθι (Βίντεο)

Βίντεο από τη στιγμή της ισχυρής σεισμικής δόνησης των 6,3 Ρίχτερ, που σημειώθηκε νωρίς σήμερα το μεσημέρι, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, δείχνοντας τις ζημιές που προκάλεσε αλλά και την αγωνία των κατοίκων και επαγγελματιών που, όπως αναφέρουν, είναι ίσως ο πιο δυνατός σεισμός που έχει σημειωθεί στην περιοχή τις τελευταίες δεκαετίες.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν ενεργοποιηθεί άμεσα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού, ενώ η 3η ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, το ίδιο και όλες οι δυνάμεις της Περιφέρειας. Παράλληλα, ανακοινώνει ότι η Αστυνομία πραγματοποιεί περιπολίες για την επιτήρηση στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Κρήτης και ότι υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα στην παραλιακή ζώνη για την πιθανότητα εκδήλωσης τσουνάμι.

Πάντως, όπως αναφέρουν οι σεισμολόγοι, η ενημέρωση που υπήρξε για ενδεχόμενο τσουνάμι ήταν καθαρά τυπική, όπως γίνεται σε όλους τους ισχυρούς σεισμούς σε θαλάσσιες περιοχές.

[ΠΗΓΗ]

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η πηγή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ