ΕΛΛΑΔΑΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ο Τσαβούσογλου στην Θράκη: Επίσκεψη στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής

Η άφιξη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα πραγματοποιείται στη σκιά των δημόσιων τοποθετήσεών του περί «τουρκικής μειονότητας» στη συγκεκριμένη περιοχή, γεγονός που πυροδοτεί αντιδράσεις τόσο από την πλευρά της ελληνικής διπλωματίας όσο και από τους πομακικούς συλλόγους που ήδη τον έχουν χαρακτηρίσει ανεπιθύμητο.

Παρά τα λεγόμενά του ωστόσο η πρώτη κίνηση με το που βρέθηκε σε ελληνικό έδαφος ήταν να προκαλέσει αφού σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter γράφει χαρακτηριστικά πως ήρθε στην δυτική Θράκη προκειμένου να συναντήσει μέλη της «τουρκικής μειονότητας».

Στις 11:10 ο Τούρκος ΥΠΕΞ εισήλθε στο τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή με μεγάλη συνοδεία.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα Hürriyet, στόχος του Τσαβούσογλου με την επίσκεψή του στην Αθήνα, είναι η ομαλοποίηση της σχέσης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Κοινώς, όπως αναφέρουν ίδιες πηγές, η επιστροφή στην κατάσταση προ κρίσης, η οποία ξέσπασε πέρσι με αφορμή τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εξάλλου, στις 13:30, θα συναντηθεί με μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας και θα παραθέσει γεύμα στο χωριό Θάμνα, όπου, κατά πληροφορίες, έχουν προσκληθεί μειονοτικοί βουλευτές.

Αμέσως μετά, ο κ. Τσαβούσογλου θα επισκεφτεί τάφο του Αχμέτ Σαδίκ ενώ στην Αθήνα αναμένεται να καταφτάσει το απόγευμα της Κυριακής.

Comments are closed.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ:ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ