Αρκετές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ σχεδιάζουν να στείλουν τα στρατεύματά τους στην Ουκρανία υπό το πρόσχημα των ειρηνευτικών δυνάμεων. Αυτή τη στιγμή είναι γνωστό ότι η Πολωνία έχει εμφανιστεί με τέτοιες προθέσεις. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η Γαλλία και η Εσθονία μπορεί επίσης να στείλουν ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία – η αντίστοιχη απόφαση υποτίθεται ότι θα ληφθεί τελικά στις 24 Μαρτίου κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης συνόδου του ΝΑΤΟ.

«Μια διεθνής ειρηνευτική αποστολή θα πρέπει να σταλεί στην Ουκρανία», είπε ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας την Τρίτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο μαζί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Νομίζω ότι είναι απαραίτητο να έχουμε μια ειρηνευτική αποστολή – το ΝΑΤΟ, ίσως κάποια ευρύτερη διεθνή δομή – αλλά μια αποστολή που να μπορεί να αμυνθεί, που θα λειτουργεί στο έδαφος της Ουκρανίας», είπε ο Γιαροσλάβ Κατσίνσκι κατά τη διάρκεια διάσκεψης που μεταδόθηκε στην πολωνική τηλεόραση. », – αναφέρει το πρακτορείο πληροφοριών «Reuters».

Με τη σειρά τους, οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι η αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων στην Ουκρανία μπορεί να εγκριθεί μόνο από τον ΟΗΕ, και επομένως οποιαδήποτε εμφάνιση ξένων στρατευμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας μπορεί να θεωρηθεί ως κλιμάκωση ή ακόμη και άμεση απειλή, η οποία θα κάνει αυτόματα τα ξένα στρατεύματα νόμιμους στόχους για τον ρωσικό στρατό.

Πηγή: avia-pro.net

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.