Τα «νέα» εμβόλια για να εμβολιάσουν εκ νέου το σύνολο του πληθυσμού ετοιμάζονται να φέρουν οι «Big Pharma», οι οποίες τρίβουν τα χέρια τους με την «μπίζνα», καθώς θα πουλήσουν νέες παρτίδες εμβολίων.

Αυτό επί της ουσίας αποκάλυψε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή είπε ότι δεν θα κάνουμε τέταρτη δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια, καθώς τον Σεπτέμβριο θα έρθουν νέα εμβόλια.

Όπως είπε ο Θ.Βασιλακόπουλος αυτά τα εμβόλια είναι «λιγότερο αποτελεσματικά» απέναντι στις νέες μεταλλάξεις και ότι «από Σεπτέμβριο οι άνθρωποι χωρίς υποκείμενα νοσήματα θα πάμε σε επικαιροποιημένη δόση και όχι σε τέταρτη από το υπάρχον εμβόλιο». «Όπως ακριβώς κάνουμε με τη γρίπη» σχολίασε.

«Το εμβόλιο παραμένει το κυριότερο εργαλείο, ο ιός αλλάζει άρα το εμβόλιο γίνεται λιγότερο αποτελεσματικό μέχρι να επικαιροποιηθεί και να περιλαμβάνει όλες τις μεταλλάξεις» ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ελπίδα να βγει εμβόλιο αποτελεσματικό έναντι σε όλους τους κορωνοϊούς και λίγο μακρύτερα στο μέλλον αναμένεται εμβόλιο που «θα πιάνει» και γρίπη και κορωνοϊό. Δηλαδή… ένα «σούπερ εμβόλιο».

Πηγή: pronews.gr

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.