Την απαράδεκτη πρόταση «να πληρώνουν μέρος της νοσηλείας τους οι ανεμβολίαστοι» κατέθεσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

«Να πληρώνουν μέρος της νοσηλείας τους οι ανεμβολίαστοι». Με την απαράδεκτη αυτή φράση, πρώτα από όλα γιατί ξεστομίστηκε από γιατρό, και μάλιστα τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πήγε πολλά βήματα παραπέρα την «ατομική ευθύνη» και τη δαιμονοποίηση των ανεμβολίαστων συνανθρώπων μας από την κυβέρνηση που καλλιεργεί κλίμα διχασμού στην κοινωνία εδώ και μήνες για να καλύψει την ανεπάρκειά της στη διαχείριση της πανδημίας.

Ο εκπρόσωπος των γιατρών πανελλαδικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε την πρότασή του λογική! Οι ανεμβολίαστοι που νοσούν και χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ, είπε, ασθενούν από επιλογή τους αφού δεν δέχονται να εμβολιαστούν και έτσι αυξάνουν το οικονομικό και υγειονομικό κόστος, καταπατώντας το δημοκρατικό δικαίωμα των εμβολιασμένων.

Τις δηλώσεις Εξαδάκτυλου έσπευσαν να καταδικάσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων στο ΕΣΥ -ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΕΙΝΑΠ- χαρακτηρίζοντάς τες επιεικώς απαράδεκτες.

«Απαράδεκτο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του ΠΙΣ», καταδεικνύει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και προσθέτει ότι «με τη λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (π.χ. απρόσεκτοι οδηγοί, καπνιστές κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τη θεραπεία και νοσηλεία. Πρακτικά όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης, δηλαδή να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης».

«Ντροπή και κατήφορο» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Εξαδάκτυλου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), θέτοντας το θέμα της απώθησης του κόσμου από τον αναγκαίο εμβολιασμό με τέτοιες μεθόδους αντί για την πειθώ του και ζητώντας από την κυβέρνηση να διαγράψει τον πρόεδρο του ΠΙΣ από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την πανδημία.

Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καλεί το Δ.Σ. και τη Συνέλευση του ΠΙΣ να ανακαλέσουν άμεσα στην τάξη τον πρόεδρό του και να του υπενθυμίσουν ότι είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιωνδήποτε οικονομικών συμφερόντων».

Η άποψη του κ. Εξαδάκτυλου, βέβαια, εκφράζει τους μύχιους πόθους κάθε νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης που τείνει να παραιτείται από την υποχρέωση κάλυψης του κόστους των δημόσιων αγαθών, μετακυλίοντάς το στους πολίτες. Μένει να φανεί αν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου λειτούργησε σαν «λαγός» σε ανομολόγητες επιδιώξεις.

[ΠΗΓΗ]

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η πηγή του.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.