ΥΓΕΙΑ

Push ups και υγεία της καρδιάς

της Ιουλίας-Μαρίας Πρίγκου
Πηγή: mednutrition.gr

Τα push ups θεωρούνται από πολλούς και όχι άδικα, ότι είναι η καλύτερη άσκηση, και αυτό γιατί πολύ απλά μπορείς να γυμνάσεις πολλές μυϊκές ομάδες με μόνο μια άσκηση. Πιο συγκεκριμένα γυμνάζεις τρικέφαλους χεριών, τους πρόσθιους δελτοειδής (μπροστινή πλευρά των ώμων), το στήθος και τους κοιλιακούς. Ενώ γενικότερα η άσκηση αυτή συμβάλει στην διατήρηση ή και δόμηση, ανάλογα την φυσική κατάσταση του καθενός, ενός γερού μυϊκού συστήματος. Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό να δομήσω έναν γερό μυϊκό ιστό;

Ποια είναι τα οφέλη από τα push ups;

Αύξηση μυϊκής μάζας

Η μείωση της μυϊκής μάζας που σχετίζεται με την ηλικία ξεκινά περίπου στο 25ο έτος της ζωής και συνεχίζει μέχρι τα γεράματα. Ο ρυθμός με τον οποίο συμβαίνει η μείωση της μυϊκής μάζας σχετίζεται με την ηλικία. Ενώ χωρίζεται σε δυο φάσεις. Η πρώτη φάση η οποία είναι και πιο αργή συνήθως αρχίζει από την ηλικία των 25 χρόνων μέχρι περίπου τα 50 οπού παρατηρείται απώλεια της μάζας έως και 10%. Μετά τα 50 έως και τα 80 η απώλεια που παρατηρείται συμβαίνει με ταχύ ρυθμό όπου και χάνεται έως και το 40% της μυϊκής μάζας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο μέχρι την ηλικία των 80 χρόνων έχει χαθεί το μισό της ολικής μάζας των σκελετικών μυών.

Σύμφωνα με τα παραπάνω η διατήρηση μιας γερής μυϊκής μάζας είναι πολύ σημαντική . Η ένταξη τακτικών συνεδριών ασκήσεων με push ups αλλά και ασκήσεις με αντιστάσεις είναι ένας από τους πιο χρήσιμους και πρακτικούς τρόπους καθυστέρησης της μυϊκής απώλειας που σχετίζεται με την ηλικία.

Λειτουργία της καρδιάς: Τι δείχνει ο αριθμός των επαναλήψεων για την λειτουργία της;

Αν θέλει κάποιος να κάνει ένα test στον εαυτό του για την κατάσταση της καρδιάς του δεν έχει παρά να δοκιμάσει να κάνει Push Ups. Όσες λιγότερες επαναλήψεις κάνει κάποιος τόσο μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχει στην μετέπειτα ζωή του να νοσήσει από καρδιαγγειακά ή να πάθει εγκεφαλικό ή έμφραγμα.

Στο εν λόγω συμπέρασμα οδηγήθηκαν ερευνητές από την Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η μελέτη έγινε με επικεφαλή τον Dr. Justin Yang. Οι εθελοντές που πήραν μέρος ήταν στο σύνολο 1104 άνδρες πυροσβέστες με μέση ηλικία 40 ετών και μέσο όρο BMI 28,7. Αφού πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις κλήθηκαν να εκτελέσουν παρουσία των γιατρών push ups.Οι συμμετέχοντες παρακολουθήθηκαν σε βάθος δεκαετιών διάστημα το οποίο ήταν αρκετό για να δουν οι ερευνητές ποιοι θα παρουσίαζαν προβλήματα και κατά πόσο τα προβλήματα συσχετίζονταν με την άσκηση στην οποία κλήθηκαν οι συμμετέχοντες να εκτελέσουν. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Comments are closed.