ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Επίθεση σε πανεπιστήμιο Οκτώ νεκροί (Βίντεο)

Πανικός επικράτησε νωρίτερα σε Πανεπιστήμιο της πόλης Περμ στη Ρωσία όταν ένας ένοπλος άνδρας -που τελικά ήταν φοιτητής- άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό νεκροί είναι τελικά 8 άνθρωποι ενώ άλλοι 6 έχουν τραυματιστεί.

Ο ένοπλος σκοτώθηκε από τις αρχές καθώς προέβαλε αντίσταση κατά την προσπάθεια σύλληψής του, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters το γραφείο Τύπου του πανεπιστημίου.

Από οπτικό υλικό που προέβαλαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης φαίνονται φοιτητές να πηδούν από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου του κτιρίου και να τρέχουν για να διαφύγουν από τον ένοπλο.

Σε άλλο βίντεο φαίνεται ο δράστης την ώρα που μπαίνει στο πανεπιστήμιο ενώ ακούγονται φωνές και ένας πυροβολισμός.

Το πανεπιστήμιο Perm State βρίσκεται σε απόσταση 1.300 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας.

Η Ρωσία έχει αυστηρούς περιορισμούς σχετικά με την οπλοκατοχή από πολίτες, αλλά κάποιες κατηγορίες όπλων διατίθενται προς πώληση, όπως όπλα για κυνήγι, για νόμιμη άμυνα ή για αθλήματα, αν οι επίδοξοι κάτοχοί τους περάσουν τις απαραίτητες εξετάσεις.

Πηγή: ieidiseis.gr

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η πηγή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Comments are closed.